Falske mails i omløb - åbn dem ikke

Nordjyder modtager i øjeblikket falske mails, som skulle forestille at være fra Sygeforsikring Danmark.

Har du for nyligt modtaget en mail, som angiveligt skulle være fra Sygeforsikring Danmark, skal du være opmærksom. Der er nemlig falske mails i omløb for tiden.

TV2 Nord har modtaget henvendelser fra flere nordjyder, som får mails i deres indbakke, hvor det påståes, at de er berettigede til at modtage et tilskud på 3.406,65 kroner, og der opfordres til at klikke på et link.

Dette skal du ikke gøre, da mailen er falsk.

- Vi beder aldrig folk om fortrolige oplysninger via mail eller links. Vi beder altid folk om at logge ind med NemID på sygeforsikring.dk, siger kommunikationschef ved Sygeforsikring Danmark, Lone Ellersgård.

Sådan ser den falske mail ud.
Sådan ser den falske mail ud.
Foto: Anne Christensen, TV2 Nord


Phishing-mails

Sådanne mails kaldes phishing mails, og de har til formål at lokke dine personlige oplysninger ud af dig.

-Vi er kede af, at de bruger vores logo og navn til at forsøge at snyde folk, siger kommunikationschef ved Sygeforsikring Danmark, Lone Ellersgård.

Desværre er det ikke første gang, at Sygesikring Danmark oplever, at forsikringsselskabets navn bliver misbrugt på denne måde. Mange andre store virksomheder i Danmark oplever samme problem.

Gode råd

Nogle af de falske mails kan se meget ægte ud. Derfor har Sygesikring Danmark samlet nogle gode råd på deres hjemmeside til at tjekke dine mails efter.

Råd mod falske mails

Tjek afsenderen

Åben kun e-mails, hvor du kender afsenderen. E-mails fra "danmark" vil altid være afsendt fra domænet @sygeforsikring.dk.

Tjek links i e-mailen

Tjek altid links i e-mailen, inden du klikker. Du kan f.eks. holde markøren over linket uden at trykke. Webadressen vises nederst til venstre på din skærm. Hvis du benytter en telefon, er det ikke sikkert, at du kan se, hvor linket peger hen. Hvis du er i tvivl, er det bedste råd at undgå at klikke.

Få flere gode råd

På sikkerdigital.dk kan du få flere god råd og finde viden, vejledning og konkrete værktøjer til en sikker digital hverdag. Bag sikkerdigital.dk står Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen, samt en række samarbejdspartnere.


Seneste nyt

fra Nordjylland