Vej til nationalpark var for ujævn til majestæten: Nu er der lavet en dronningesti

Når Dronning Margrethe om en måned besøger Hanstholm, vil hun gerne besøge Nationalpark Thy. Det har krævet en opgraderingen af stien, som nu er klar til kongeligt besøg.

Preben Dahlgaard er fyrpasser ved Hanstholm Fyr, og han glæder sig mildt sagt til den 30. august. Der kommer Dronning Margrethe nemlig på besøg i det gamle fyrtårn.

- Det er jo noget af det ypperste, man kan opleve, synes jeg personligt, siger Preben Dahlgaard.

Sidst dronningen lagde til kaj i Hanstholm var i 2002. Dengang gjorde egnens smukke natur så stort indtryk på majestæten, at hun nu har ønsket at se den igen. Og det kræver de helt rigtige forhold.

Fra Hanstholm Fyr går en 50 meter lang, snoet sti ud til Nationalpark Thy. For en måned siden var den sti ikke egnet til Hendes Kongelige Majestæt.

- Der var lidt træstubbe og forskellige ting, som hun kunne falde over, og det må selvfølgelig ikke ske, siger Preben Dahlgaard.

Derfor skulle der gøres noget. Løsningen blev en halv meter grus på stien, som har skabt en helt anden sikkerhed.

- Det føles faktisk rigtig godt at gå på. Den har fået godt med vand, så den har sat sig. Det bliver godt for hende, lyder vurderingen fra fyrpasseren.

En halv meter grus blev løsningen på at få den ujævne sti fikset.
En halv meter grus blev løsningen på at få den ujævne sti fikset.
Foto: Tobias Meier, TV MIDTVEST

- Et helt fantastisk skue

For enden af stien, som nu er en dronning værdig, troner Nationalpark Thy og Vesterhavet. Og Preben Dahlgaard forstår godt, hvorfor majestæten har ønsket et gensyn med området.

- Når man kommer herud, så åbner viewet sig, og det er jo et helt fantastisk skue, der er udover her, siger han.

Det er Naturstyrelsen, der har stået for opgraderingen af stien. En opgradering, der formentlig ikke havde fundet sted, hvis det ikke havde været for Dronning Margrethe. Derfor var det ikke svært at finde et passende navn til den nye sti.

- Den kan jo kun hedde Dronningestien. Det er den allerede blevet døbt. Så ved Hanstholm Fyr har vi nu en dronningesti. Det er vi meget stolte af, siger Preben Dahlgaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland