Seneste nyt:

Børnefamilie i Vrå: - Hvorfor skal de lige være her?

Fremover kommer Vrå til at huse en gruppe udlændinge uden lovligt ophold i Danmark. Det vækker harme blandt lokalbefolkningen.

Fra september flytter en gruppe nye beboere ind på Bakkevej 1 i udkanten af Vrå. Beboerne er udviste udlændinge med psykiske udfordringer, og flere af dem er ifølge Ekstra Bladet idømt behandlingsdomme og domme for personfarlig kriminalitet.

2,5 kilometer væk fra Bakkevej 1 bor Stine Fich Larsen med sin mand og to børn. Hun er nervøs for, hvad de nye beboere vil betyde for området:

- Det bliver noget utrygt. Vi har valgt Vrå, fordi det er en dejlig, lille, tryg by med en ny skole og idrætsanlæg. Det er børnevenligt, og jeg har en drøm om, at mine børn selv kan gå i skole, uden at jeg skal være bange for det, siger hun.

Familien har boet i Vrå siden august 2020, og efter sommerferien skal Stines ældste datter begynde i Vrås nyopførte skole:

- Jeg synes ikke, det kan være rimeligt, at vi har fået en helt ny skole, og der er mange børnefamilier, der flytter hertil og bygger nyt, og nu skal vi stå med det her. Jeg synes, det er et kæmpe tab for byen, siger Stine Fich Larsen.

Hun er bestemt ikke den eneste, der er utilfreds med beslutningen. På TV2 Nords Facebookside afføder nyheden også flere reaktioner fra borgere. Du kan læse enkelte af dem på billedet herunder:

060722 FB-kommentarer Vrå2

Fra Vejle til Vrå

Det er Bostedet Norden, der har vundet udbuddet om at drive center for de udviste udlændinge. Indtil nu har beboerne boet i den lille by Sandvad mellem Vejle og Give, men fra september flytter de til Vrå.

I Sandvad har borgerne demonstreret ad flere omgange, og Udlændingestyrelsen har afholdt flere borgermøder i byen. Ifølge Ekstra Bladet var Vejle Kommune ikke blevet orienteret om, at flere af beboerne havde en fortid med hård kriminalitet.

Efter Ekstra Bladets afsløringer ophørte samarbejdet mellem Udlændingestyrelsen og Vejle Kommune. Derfor blev et nyt udbud sat i værk, og nu skal beboerne til Vrå.

Bostedet ligger i udkanten af Vrå, cirka to kilometer fra togstationen.
Bostedet ligger i udkanten af Vrå, cirka to kilometer fra togstationen.
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Savner dialogen

Borgerne i Vrå har først hørt om planerne, da nyheden kom ud i medierne tirsdag aften. Samtidig blev et brev sendt rundt til de nærmeste naboer til bostedet, som blev kaldt til informationsmøde onsdag eftermiddag. Et møde der siden er blevet aflyst.

- Jeg er meget uforstående over for, at vi ikke har fået noget at vide før, siger Stine Fich Larsen, der fik nyheden fra naboer, der havde fået invitation til informationsmødet.

Hun frygter, at den sene information skyldes, at bostedet er nervøse for borgernes reaktioner:

- Det er som om, det skal sniges ind af bagdøren. Det giver en følelse af, at vi har noget at være utrygge over.

Der skal være plads til dem et eller andet sted i Danmark – det kan vel lige så godt være Vrå som alle andre steder?

- Jeg synes, man skal finde et sted, der er længere væk fra alting. Jeg har ikke noget bud på, hvor det kan være, men hvis de ikke kan have dem i Sandvad, hvorfor skal vi så have dem her? Det synes jeg ikke kan være rimeligt.

 Se indslaget med andre bekymrede borgere fra Vrå her: 


Bilka1

play Skal Bilka til Hjørring? Nu skal politikerne i Hjørring igen tage stilling

Spilt med Heunicke og Hannah

play Brexit kan koste Hannah lægedrøm - nu vil minister se på regler for udenlandske læger

250617 norwegian erstatningskrav

play Ansatte i lufthavn tiltalt for svindel med flybilletter

Tech

Populær uddannelse i Aalborg: Unge vil kombinere bøger og håndværk

Bilka1

play Skal Bilka til Hjørring? Nu skal politikerne i Hjørring igen tage stilling

Spilt med Heunicke og Hannah

play Brexit kan koste Hannah lægedrøm - nu vil minister se på regler for udenlandske læger

250617 norwegian erstatningskrav

play Ansatte i lufthavn tiltalt for svindel med flybilletter

Til forsiden

Til forsiden