Seneste nyt:

Byen i Byen: Et kommunalt botilbud for voksne

I Aalestrup by har den kommunale organisation Byen i Byen i årtier sat sit præg på bybilledet med en række bofællesskaber rundt omkring. I dag består Byen i Byen af 7 bofællesskaber og en såkaldt projekt-afdeling, som har varierende størrelse.

Byen i Byen blev etableret tilbage i 1983 og er et botilbud for voksne med udviklingshæmning. Organisationen blev oprettet af de daværende Aalestrup og Møldrup Kommuner og bestod af boenheden Rosengaarden og den beskyttede beskæftigelse Birkely. Tilbuddene rummer fra begyndelse 25 udviklingshæmmede borgere. Det fremgår af Byen i Byens egen fortælling om deres historie.

I 1989 blev det første bofællesskab etableret under navnet Hasselvej med plads til 4 beboere. 8 år senere, i 1997, blev der oprettet 5 mindre bofællesskaber, hvor beboerne fra Rosengaarden og Hasselvej flyttede ud i. Det var bofællesskaber med plads til 4-6 beboere indrettet med selvstændige lejligheder. De fem bofællesskaber Kroghen, Under Bøgen, Borgergade 6, Rosenvænget og Lucernevangen er i dag stadig en del af Byen i Byen.

Efterspørgslen på pladser i Byen i Byen er stigende, og i 2006 oprettes et nyt bofællesskab; Borgergade 23. Borgergade 23 er et opgangsbofællesskab i et større boligkompleks centralt i Aalestrup by. Her bor beboerne i egen lejlighed mellem byens andre borgere. Til bofællesskabet hører en fælleslejlighed, hvor beboerne kan komme, når de lyster.

Rosengaarden bygges om og anvendes til beskyttet beskæftigelse for borgerne.

I 2011 besluttede Vesthimmerlands Kommune, at den beskyttede beskæftigelse skal skilles fra bodelen. Byen i Byen bliver således til et botilbud for udviklingshæmmede voksne mens beskæftigelsen på Rosengaarden nedlægges. Rosengaarden bygges igen om. Denne gang til et nyt bofællesskab med 16 selvstændige lejligheder, som var indflytningsklar i 2012.

Byen i Byen består i dag af 7 bofællesskaber med plads til i alt 53 borgere og projektafdelingen.

 

20_percent

play Forsyninger til soldaterne på Grønland: Få din hilsen med

hostel

play Aabybro får hostel - på vej til at blive en rigtig lille storby

20210604-131343-5-1920x1280we

Vaccineskeptikere deler slikkepinde for at blive smittet og ”få et hurtigt coronapas”

def_thumb,50_percent

play Rydder sne på banen

20_percent

play Forsyninger til soldaterne på Grønland: Få din hilsen med

hostel

play Aabybro får hostel - på vej til at blive en rigtig lille storby

Til forsiden

Til forsiden