Seneste nyt:

15-årige Albert er klar: - Det bliver godt at komme tilbage igen

Afgangselever fra folkeskolen og ungdomsuddannelserne kan godt spidse blyanten. I næste uge skal de - højst sandsynligt - tilbage på skolebænken. Med krav om to coronatest om ugen

I mange uger har skoleelever modtaget undervisning digitalt derhjemme. Og for 15-årige Albert Møll og jævnaldrende Lasse Huse har det nogle gange været lidt af en udfordring.

- Så kan man godt lige komme til at starte Playstation, siger Albert Møll.

- Eller se lidt for meget på telefonen eller iPad’en, tilføjer Lasse Huse.

De går i 9.b på Hedegårdsskolen i Brønderslev. Trods udfordringerne med at koncentrere sig, synes de, at de mange ugers hjemmeundervisning er gået godt. 

De er dog mere end klar til at komme tilbage på skolebænken i næste uge - som regeringens indsatsgruppe har lagt op til.

- Nu har vi kørt det her hjemmeundervisning i et stykke tid, så jeg tror, at det bliver godt at komme tilbage igen, siger Albert Møll.


Skal ansætte 50 til at teste

Når eleverne vender tilbage, er det med krav om to ugentlige test for corona for at reducere risikoen for en voldsom stigning i smittetrykket. Og dét kræver noget af en logistisk planlægning.

- Vi skal bruge 50 fuldtidsansatte til at teste 2400 skoleelever i 9. og 10. klasse, siger Jan Nielsen, der er direktør i ældre- og handicapforvaltningen i Aalborg Kommune.

Direktør Jan Nielsen, Aalborg Kommune.
Direktør Jan Nielsen, Aalborg Kommune.
Foto: Caspar Birk

Men i coronakrisen er han også ansvarlig for kommunens sundhedsberedskab. Onsdag og torsdag er der oplæring af de folk, der skal stå for at teste eleverne. Derudover skal der bruges 25 biler, købes tøj, pc'ere og etableres lokaler til enheden.

Jan Nielsen har en opfordring til afgangseleverne, inden de dukker op på skolerne engang i næste uge, når de er klar til at modtage dem i henhold til de retningslinjer som kommunerne først kan modtage, når anbefalingerne fra indsatsgruppen bliver til politisk virkelighed.

- Det vil være rigtig fint, hvis man som afslutning på sin vinterferie går ned og lader sig teste. Så har vi lige nogle ekstra dage, således at vi kan leve op til forudsætningerne for to ugentlige test.

I Brønderslev er Albert Møll og Lasse Huse indforstået med kravet om test.

- Det bliver selvfølgelig lidt omstændigt, men hvis det er dét, der skal til for at vi kan komme tilbage og få genåbnet samfundet, så synes jeg, at det er en god ide, siger Lasse Huse.

Albert Møll og Mads Rune Jørgensen, der begge går i 9. klasse på Brønderslev Skole, håber, at de snart kan vende tilbage til klasselokalet.Media Drop 051221 350 emfj

play Jørn og Birgit laver gravhøj i haven og begraver tidskapsler til eftertiden

40_percent

play Nyt anlæg skal producere brændstof ved hjælp af røg fra RenoNord

041217 brand hadsund brandbil

Overophedet olie skabte brand

def_thumb,50_percent

play Mandag bliver en blæsende og kold vinterdag

Media Drop 051221 350 emfj

play Jørn og Birgit laver gravhøj i haven og begraver tidskapsler til eftertiden

40_percent

play Nyt anlæg skal producere brændstof ved hjælp af røg fra RenoNord

Til forsiden

Til forsiden