Efter næsten 60 år sammen siger musikere stop

58 års musikhistorie fik fredag aften sin ende i Den Runde Pavillon i Brønderslev.

Her sagde den nordjyske musikgruppe Pretenders DK nemlig farvel med en sidste koncert efter de næsten 60 års samarbejde. 

- Det er jo lidt vemodigt på den ene side, lyder det indledningsvist fra leadguitarist og korsanger i bandet Jens Dalgaard-Nielsen. 

- Men på den anden side er det også okay at stoppe, mens vi kan sige, at legen er god, og vi stadigvæk kan stille op. 

Gruppen har været sammen, siden den blev stiftet i 1966, og det mest imponerende er, at det er præcis de samme medlemmer, der står på scenen for sidste gang, som også stod der første gang for så mange årtier siden. 

Jens Dalgaard-Nielsen glædede sig til den sidste koncert med Pretenders, men det ville også blive vemodigt.
Jens Dalgaard-Nielsen glædede sig til den sidste koncert med Pretenders, men det ville også blive vemodigt.

Men bliver man ikke trætte af hinandens selskab på et tidspunkt?

- Nej, kommer det prompte fra Jens Dalgaard-Nielsen, inden nogle af bandmedlemmerne i baggrunden dog lige giver sig til kende med en lille kommentar eller to. 

- Du skal ikke høre på dem derover, siger han til TV2 Nords reporter, inden Jens trækker lidt i land. 

- Selvfølgelig har alle bands perioder, hvor de er trætte af hinanden af den ene eller anden grund, men vi har altid kunnet finde hinanden igen, og det er det, der har båret os igennem. 

Se live fra fredag aften fra Den Runde Pavillon i Brønderslev med bandet herunder: 

A trip down memory lane

En masse år sammen giver også en masse minder sammen, og der er især ét højdepunkt, Jens Nielsen husker - også selvom det er ved at være rigtig mange år siden. 

- Det har helt klart været, da vi vandt Danmarks Radios konkurrence Toppen af Poppen i 1968. 

Udfordringer har der også været, men den største udfordring for musikgruppen er fra nyere tid. 

- Til sidst har det måske været en udfordring overhovedet at mødes, fordi vi bor flere hundrede kilometer fra hinanden, så det er lidt en praktisk udfordring, fortæller Jens Dalgaard-Nielsen. 

Den sidste koncert for Pretenders DK er naturligvis udsolgt i Den Runde Pavillon, og forventningerne er store fra bandet selv. 

- Det kommer til at gå fantastisk. Det er jo ene af fans, og de elsker at høre os spille. Og vi glæder os til at spille for dem. 

- Vi er også glade for, at der er folk i Brønderslev, der tager initiativ til, at vi kan få en afslutning her i Brønderslev, hvor vi startede, slutter Jens Dalgaard-Nielsen. Seneste nyt

fra Nordjylland