En mail gav pludselig fornyet håb for syrisk ægtepar

Nu er der igen nyt i sagen om det syriske ægtepar fra Brønderslev. Denne gang er det dog positivt.

Selvom det længe har set sort ud for det syriske ægtepar Suhil Ahmad Almohamad og Dalal Hussein, så blev tirsdag én af de særligt gode dage, der ikke lige glemmes foreløbig.

Efter seks år i Danmark fik det syriske ægtepar fra Brønderslev i november afvist deres anmodning om opholdstilladelse.

Men tirsdag fik de besked om, at sagen genoptages.

I ingenmandsland

Ægteparret har siden 29. november boet langt væk fra vante rammer i Brønderslev. Danmark har ikke diplomatiske bånd til Syrien og kan derfor ikke tvinge syriske flygtninge tilbage til deres hjemland.

Suhlil Ahmad Almohamad og Dalal Hussein er derfor endt på Udrejsecenter Sjælsmark. Begge uden vished om, hvor fremtiden ender.

- Min frihed er blevet taget fra mig. Jeg føler, at jeg trådte ind i et fængsel, og at jeg er kriminel, sagde Suhil Ahmad Almohamad, den dag, de fik nøglen til deres værelse på udrejsecenteret.

Sønnen giver ikke op

Mahmoud Almohamad er søn til parret, der i alt har syv børn og ni børnebørn. Han har gennem flere måneder kæmpet ihærdigt for at få forældrene tilbage til Brønderslev.

I midten af december tog han derfor turen fra Brønderslev til Christiansborg for at overrække 95.055 indsamlede underskrifter. Underskrifter, der kræver et stop for hjemsendelser af syriske flygtninge.

- Det gav mig håb at få lov til at udlevere alle underskrifterne til Mattias Tesfaye. Bare han bruger dem, sagde Mahmoud Almohamad, tilbage i december.

Og nu tyder det altså på, at det har hjulpet.

Den store familie var samlet, inden forældrene skulle flytte til udrejsecenteret.
Den store familie var samlet, inden forældrene skulle flytte til udrejsecenteret.
Foto: Julie Schou Nielsen / TV2 Nord

En mail fuld af håb

Tirsdag tikkede en mail nemlig ind i Mahmoud Almohamads indbakke.

- Jeg fik simpelthen bare et chok. Jeg havde slet ikke regnet med det, siger han.

Mailen kom fra Dansk Flygtningehjælp. Der stod, at Flygtningenævnet har valgt at genoptage sagen. Familien har siden 2019 kæmpet for netop det. Derfor blev mailen modtaget med store følelser.

quote Jeg blev bare så glad. Det kan slet ikke beskrives.

Mahmoud Almohamad

Til trods for at mailen har skabt håb i den syriske familie, så er sønnen alligevel bevidst om, at kampen ikke er slut endnu.

- Det er selvfølgelig langt fra garanteret, at de får opholdstilladelse. Men jeg kan ikke andet end bare at krydse fingre, siger han. 

Familien skal holde et møde med Flygtningenævnet indenfor den nærmeste fremtid. 


Seneste nyt

fra Nordjylland