SENESTE NYT:

Hjallerup Marked aflyser på grund af corona: - Vi må konstatere, at det bliver umuligt at gennemføre

Et udendørs forsamlingsloft på 10 personer og ingen konkret dato på, hvornår det ophæves, tvinger arrangørerne til at trække stikket - for andet år i træk.

Den verdensomspændende pandemi tvinger for andet år i træk Hjallerup Marked til at aflyse.

- Vi må erkende, at sommerens festivaler og kulturarrangementer ikke er tænkt ind i den genåbningsplan, der blev præsenteret i sidste uge. Vi står lige nu med et udendørs forsamlingsloft på 10 personer og to måneder til Hjallerup Marked. Det hænger selvfølgelig ikke sammen, oplyser formand Keld Nielsen i en pressemeddelelse.

Det er da også en ærgerlig formand, TV2 Nord fanger på telefonen tirsdag aften.

quote Nu havde vi gået at forberedt os to gange på at holde marked, og så bliver det alligevel ikke til noget.

Keld Nielsen, formand, Hjallerup Marked

- Det var en svær og utrolig tung beslutning at tage. Men omvendt er det en let beslutning, fordi vi ikke ser muligheden for at gennemføre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, siger han.

- Men ja, en tom fornemmelse at skulle aflyse igen. Nu havde vi gået at forberedt os to gange på at holde marked, og så bliver det alligevel ikke til noget, fortæller Keld Nielsen.

Holdet bag har ellers knoklet på højtryk det seneste år i håbet om, at sundhedsmyndighederne og regeringen ville trykke på knappen og tillade langt flere end de nuværende 10 personer at forsamle sig udendørs.

Men da det endnu ikke er sket, har man taget konsekvensen.

- Markedsudvalget har hele året arbejdet med planlægningen uden at kende de gældende restriktioner og rammer for et eventuelt marked. Nu må vi konstatere, at det bliver umuligt at gennemføre, oplyser Keld Nielsen.


Total aflysning - flytter ikke dato

Flere andre markeder har sat en ny dato senere på året i håbet om, at myndighederne åbner mere op for Danmark. Men det er ikke en løsning, man mener, giver mening at overføre til Hjallerup Marked.

- Vi vil ikke lave et halvt Hjallerup Marked, for så bliver det en halvdårlig oplevelse for dem, der er med - og så er det dét, de vil huske tilbage på året efter. Vi gider ikke blive husket for noget halvdårligt - vi vil hellere ride videre på den positive bølge, vi allerede har gang i nu, mange år frem, forklarer formanden til TV2 Nord.

Hjallerup Marked har været afviklet siden 1744. De to eneste aflysninger har været i 2020 og nu 2021 på grund af coronapandemien.

quote Vi vil ikke lave et halvt Hjallerup marked, for så bliver det en halvdårlig oplevelse for dem, der er med.

Keld Nielsen, formand, Hjallerup Marked

Ærgrer sig på foreningernes vegne

Hvert år får omkring 55 lokale foreninger glæde af overskuddet fra Hjallerup Marked. Det er blandt andet svømmeklubber, rideklubber, skytteforeninger og badmintonklubber.

Men ligesom sidste år bliver der nul kroner at dele ud af.

- Jeg er så ærgerlig over, at vi ikke kan give dem penge i år, så jeg håber, der kommer kompensationspakker til dem, som muliggør deres aktiviteter alligevel, lyder håbet fra Keld Nielsen.

Selv kommer Hjallerup Marked ikke til at lide nød, da selve driftsøkonomien er sund. Der er ingen gæld, og formanden regner med, at de aftaler, som allerede er lavet med leverandører, kan overføres til næste år.

- Vi har et godt samarbejde med vores leverandører, så jeg er sikker på, vi nok skal få lavet nogle fornuftige aftaler til 2022, siger han.

Og Hjallerup Marked 2022 bliver en realitet, lover formanden.