02:11

Video: Ivan Johan Hansen

Ho ho ho: Julemanden kører bus i Dronninglund

I Dronninglund er det ikke en kane med rensdyr, der transporterer julemanden rundt. Her kører han i stedet i en helt almindelig bus fra Nordjyllands Trafikselskab.

For buschaufføren Flemming Baadsgaard er december helt speciel. Han elsker jul, og han deler gerne ud af julestemningen til sine passagerer. Derfor er hans bus julepyntet i alle hjørner, og der er brunkager til dem, der stiger på.

Flemming selv er også så julet, som man kan være. Han har julemandskostume på, og han synger gerne en julesang eller brummer et "ho ho ho", når passagererne stiger på bussen. 

- Jeg har altid godt kunne lide julen. Det er simpelthen min yndlingstid på året. Lige fra 1. december til 24. december har jeg nissehue på og det samme med nissedragten, siger Flemming Baadsgaard.

I december er Flemming Baadsgaard både buschauffør og julemand. Foto: Ivan Johan Hansen

Glade skoleelever

På Flemming Baadsgaards tidligere job var reglerne mere strikse. Der fik han ikke lov til at klæde sig ud og pynte op, og derfor glæder han sig over, at han kan sprede juleglæde i sit nye job hos Nordjyllands Trafikselskab (NT).

- NT har givet lov til, at vi bare må jule så meget løs, som vi vil. Så sagde jeg fint og tog chancen og tog nissetøj på og julepyntede og det hele, siger den juleglade chauffør.

Bussen er julepyntet indtil juleaften.  Foto: Ivan Johan Hansen

Dagens passagerer er også glade for den julepyntede bus. Flemming Baadsgaard skal nemlig køre 5.A fra Dronninglund Skole til svømning.

- De kommer ind og får en god oplevelse, og så kommer de afsted med et godt smil fra morgenstunden, siger Jørgen Nielsen, der er lærer for 5.A.

En af dem, der også kører med julebussen til skole hver dag er Flemming Baadsgaards søn.

- Han siger da, at jeg er tosset i hovedet, men han synes også selv, det er hyggeligt, siger Flemming Baadsgaard med et grin.

00:57 Luk video