LIGE NU:

I havet for en god sag: Johnni har svømmet mod strømmen i en uge

Johnni Olesen fra Hjallerup er på en vild og våd tur til fordel for børn, der har det svært. Første uge har været i blæst og modstrøm.

Selv ikke to meter høje bølger kan slå en gæv nordjyde med en mission ud. Det er Johnni Olesen fra Hjallerup beviset på.

Søndag 28. juni tog han hul på en 479 kilometer lang svømmetur fordelt over 48 dage.

Den første uge har været i regn, blæst og modstrøm. Søndag 5. juli var den hidtil hårdeste etape med op mod to meter høje bølger.

Det kan man ærgre sig over – eller man kan tage de positive briller på. Johnni Olesen vælger at gøre det sidste.

- Svømningen er gået godt, og det kan jo kun blive bedre herfra, siger han med et grin.

 
 
Foto: Privatfoto

Røvgod reklame

Selvom han er vild med det våde element, svømmer Johnni Olesen ikke bare for sjov. Hver dag bliver sponsorer repræsenteret på badebukserne – ”røvgod reklame”, som Johnni kalder det.

Pengene, der bliver samlet ind fra sponsorer og gennem andre tiltag, går til børnene på Julemærkehjemmet i Hobro.

Svømmeturen er det seneste initiativ i rækken fra Johnni Olesens side for at samle ind til børn og unge, der har det svært. I løbet af de sidste fem år har han i alt samlet 800.000 kroner ind til Julemærkehjemmet sammen med frivillige gennem foreningen ”24 Timer i Hjallerup”.

 
 
Foto: Privatfoto

Kroppen er fit for fight

Undervejs på turen bor Johnni Olesen hos private og andre, der tilbyder husly. På den første uge har han blandt andet overnattet i en gammel cirkusvogn, i en hytte og i en campingvogn.

- Det er noget nyt hver dag, og jeg møder nye folk hele tiden, så det er fedt, siger Johnni Olesen, der søndag er ankommet til Thisted, hvor han skal sove hos en familie, der har tilbudt husly.

Den første uge har ikke skræmt Johnni Olesen – tværtimod.

- Jeg mangler 41 etaper, og kroppen er fit for fight, siger han.