LIGE NU:

Minister vil drøfte justeringer af højt trin på Brønderslev Station

En borgergruppe har henvendt sig til transportministeren angående dårlige indstigningsforhold på Brønderslev Station. I et svar lover ministeren at tage det op ved de kommende forhandlinger om investeringer i infrasturktur.

Borgere i Brønderslev har længe været trætte af perronen på Brønderslev Station. Perronen er nemlig lavere end på andre stationer, og det gør det besværligt for blandt andet personer med gangbesvær at komme ombord på toget.

En borgergruppe har derfor henvendt sig til transportministeren for at gøre opmærksom på problemet, og de har nu fået svar.

I svaret skriver transportminister, Benny Engelbrecht (S), blandt andet:

- Jeg er opmærksom på, at perronen på Brønderslev Station er for lav i forhold til Nordjyske Jernbanes tog. (…) Derfor ser jeg det som naturligt, at forbedringer af tilgængeligheden på danske stationer indgår i de politiske drøftelser om nye infrastrukturinvesteringer, som jeg forventer starter i det nye år.

Og det svar er gode nyheder, hvis man spørger Holger Hansen, der er sekretær i borgergruppen "Borger 9700", der står bag henvendelsen.

- Jeg synes, det er et positivt svar, vi har fået. Der er godt nok ikke nogen konkrete løfter deri, men bare det, at han selv foreslår at tage det op til de kommende forhandlinger, er positivt, siger Holger Hansen.

Midlertidig løsning må ikke blive en sovepude

I svaret skriver ministeren, at Brønderslev Kommune og Nordjyske Jernbaner er i gang med at undersøge muligheden for en midlertidig løsning. Det er ifølge Holger Hansen også positivt, men det giver også anledning til bekymring.

- Det er selvfølgelig meget godt med en midlertidig løsning, men det risikerer jo så at blive en sovepude i forhold til at få den rigtige løsninger, siger han.

I borgerforeningen vil man derfor fortsætte kampen for at få permanent løsning.

- Vi skal have Brønderslev Kommune kraftigere på banen, vi skal have fat i de nordjyske folketingsmedlemmer og få dem til at bakke op om det i de forhandlinger, der kommer. Jeg tror ikke, vi kan sige at sejren er hjemme endnu, mener Holger Hansen.

Brønderslev Station er ikke den eneste, der har udfordringer med perronerne. Det er op til de politiske partier, hvilke stationer, der prioriteres.

ARKIV. Indslag fra 6. august 2020.