LIGE NU:

Højt trin forhindrer gangbesværede i at komme med toget til og fra Brønderslev

Perronen på stationen i Brønderslev er lavere end på andre stationer, og det betyder, at passagerne skal over et højt trin for at komme ind og ud af toget. Borgmesteren har fået flere henvendelser om problemet, og han kræver nu handling fra Banedanmark.

Det går nogenlunde med at forcere trapperne op til perronen på Brønderslev Station, men når Jane Nielsen skal forsøge at stige ind i toget, har hun et problem.

- Det er, at jeg ikke kan løfte mine ben så højt, at jeg kan komme op, fortæller Jane Nielsen.

Tidligere tog Jane Nielsen ofte toget fra Aalborg til Brønderslev, når hun skulle besøge sin datter og sit barnebarn i Jerslev, men det er blevet til færre besøg i det seneste år.

- Jeg synes ikke, at det er helt rimeligt, at de skal komme at hente mig hele tiden, når der kører tog to gange i timen, siger Jane Nielsen.

quote Vi kan jo ikke have en station i Brønderslev, der ikke virker. Vi har en station, der er rigtig brugt, og det er en af Brønderslevs forcer, at vi har tog, der kommer rimelig tit.

Mikael Klitgaard (V), borgmester, Brønderslev Kommune

Udfordringen på stationen i Brønderslev er blevet større, efter at Nordjyske Jernbaner har overtaget driften af regionaltogene. Den togtype, de kører med, har nemlig gjort trinnet fra togvogn til perron længere og højere.

Borgmester kræver løsning

Borgmesteren i Brønderslev Kommune har den seneste tid fået flere henvendelser fra gangbesværede, der nu ikke længere kan komme med tog til og fra byen. Derfor har Mikael Klitgaard af flere omgange taget kontakt til Banedanmark.

- Vi kan jo ikke have en station i Brønderslev, der ikke virker. Vi har en station, der er rigtig brugt, og det er en af Brønderslevs forcer, at vi har tog, der kommer rimelig tit, siger Mikael Klitgaard (V), borgmester i Brønderslev Kommune.

Banedanmark har tidligere oplyst til Brønderslev Kommune, at det vil koste et tocifret millionbeløb at forhøje perronen på Brønderslev Station, så problemet bliver løst. Både borgmesteren og Jane Nielsen vil dog være helt tilfredse, hvis der kan findes en mere enkel og billigere løsning.

- Det her skal løses i morgen, og vi har en vejformand, som kan lave det. Hvis Banedanmark ikke er på tværs, så kan det løses, siger Mikael Klitgaard.

- Det behøver ikke at være noget fancy. Bare et lille trin, og så kan alle komme ind og ud, siger Jane Nielsen.

Svar fra Mads Thostrup, områdechef i Infrastruktur, Banedanmark