Nabolag blev evakueret efter brand - brandvæsenet kommer med klar opfordring

De sidste tre dage har der tegnet sig et farligt billede, da nordjyderne har vågnet til en ny brand hver morgen. Fem brande på tre dage er det blevet til.

Klokken 21:48 tirsdag aften lød alarmen, og Nordjyllands Beredskab og Nordjyllands Politi kørte ud til en voldsom brand i en villa på Storskovvej i den nordjyske landsby Dorf i Brønderslev Kommune. 

Her blev 10 naboer vækket og evakueret, mens villaens ejer blev hastet på sygehuset i frygt for at være røgforgiftet - han slap dog heldigvis med skrækken.

Anderledes hårdt ramt er villaen, oplyser indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, Bo Isaksen. 

- Der står kun væggene tilbage, ellers er det nedbrændt fuldstændigt.

I mere end 12 timer hærgede branden, før det omsider lykkedes beredskabet at slukke den sidste glød onsdag klokken 10:15, fortæller indsatslederen. 

Beredskabet med klar opfordring

Om man kunne have begrænset skaderne, finder indsatslederen dog svært at svare på.

- Gamle bygninger brænder lettere end andre, men hvad der er årsag til branden er et vidt begreb, siger Bo Isaksen.

Indsatslederen er derfor ikke i tvivl.

- En røgalarm er den bedste forsikring. Har man ingen, skal man først til at lugte eller på anden vis konstatere, at der er en røgudvikling i en større omfang.

Om villaen i Dorf havde en røgalarm, ved indsatslederen endnu ikke, da brandårsagen er ukendt indtil teknikerne har været forbi.

Fem brande på tre dage

De sidste tre dage har nordjyderne vågnet til en ny brand hver morgen. Men ifølge indsatslederen er det dog ren og skær uheld. 

- Nogle nordjyder har bare været uheldige.

- Der er et vis antal brande om året, og de er så faldet sammen på kort tid. Rent geografisk er det vidt forskellige placeringer, så vi ser ingen sammenhæng, siger indsatslederen.

Der sker cirka 3.000 hændelser om året.


Seneste nyt

fra Nordjylland