SENESTE NYT:

Naturens Dag: Børn og voksne kom tæt på skovbunden

Søndag var der Naturens Dag i hele Danmark. Ét af de steder, som bød børn og voksne velkommen, var Lunken Naturskole ved Brønderslev. Her sørgede naturvejleder Knud Andersen for, at de fremmødte blev klogere på naturen.

Søndag stod i naturens tegn. Flere steder var der derfor lavet forskellige arrangementer i det fri. Naturens Dag har til formål at åbne naturen for børn og voksne.  

- Skal vi passe på naturen, skal vi først lære at holde af den og få nogle gode naturoplevelser. Sådan siger Knud Andersen, inden han tager imod børn og forældre, der har valgt at komme forbi Lunken Naturskole til Naturens dag.

Det med naturoplevelser har naturvejleder Knud Andersen særdeles godt styr på.

- Vi skal på jagt efter den sjældne stålorm.  Der er forbavsende få i Danmark, der har set stålormen, så derfor skal vi ud og se, om vi kan finde den, siger Knud Andersen.

Inden jagten på stålormen samlede Knud Andersen alle de fremmødte børn og forældre og fortalte, hvad det var muligt at fange i den lille skovsø ved siden af naturskolen.

De fremmødte fik herefter udleveret et fiskenet og en fiskestang. Marius, der var et af de fremmødte børn, formåede at fange et par hundestejler, og det lykkedes ham også at få en sjælden skorpiontæge i nettet.

Jagten gik også ind på den føromtalte stålorm. Ifølge Knud Andersen var det ikke givet på forhånd, at de ville fange den sjældne stålorm. Det lykkedes dog ikke bare at fange én men hele to stålorme, så Knud Andersen var alt i alt ganske tilfreds med dagens udbytte.

Den store interesse vakte glæde hos naturelskeren. Det er ifølge Knud Andersen ikke alle børn, der har været ude at opleve naturen.

- Der er nogle gange en "naturfremmedhed", når børn sidder for meget foran skærmen. De børn bliver frataget en helt masse gode læringsmuligheder, hvis de ikke tør at komme i nærheden af eksempelvis en edderkop. Men børnene i dag var ikke det mindste bange for noget som helst, siger han.

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets mærkedag for naturoplevelser, og det er en årligt tilbagevendende begivenhed.