LIGE NU:

Nordjysk golftalent satte banerekord til DM

Nordjyske Frederik Kjettrup satte banerekord på første dag af DM i slagsspil, der løber af stablen fra fredag til søndag hos Brønderslev Golfklub.

Der var udsigt til både birdies og bogies, da der blev teet af til DM i slagspil i Brønderslev. En af dagens deltagere er 24-årige Frederik Kjettrup, der til daglig spiller i Brønderslev Golfklub, og derfor har hjemmebanefordel.

- Det er bestemt altid en fordel at spille på hjemmebane, og Nordjylland er jo Nordjylland, så der blæser altid. Det kan også være en fordel, som nu, siger Frederik Kjettrup. 

Udover at svinge golfkøllen i Brønderslev Golfklub er Frederik Kjettrup også en del af det danske landshold, der er forsvarende europamester i hold-golf. Flere af Frederiks holdkammerater deltager også i turneringen i dag.

- Det er meget sjovt at spille mod dem. De er landsholdsspillere, så det er fedt at spille mod dem, men det er ikke det jeg tænker mest over, siger Frederik Kjettrup.

Frederik Kjettrup er dog ikke den eneste med hjemmebanefordel. Af de 72 herrer der deltager i turneringen spiller 5 af dem i Brønderslev Golfklub, og det glæder formanden.

- Vi har en rigtig dygtig træner og vi har et godt miljø, hvor de unge mennesker, som vi træner her, kan lide at være. Vi forsøger at tage os af dem så godt som muligt, siger Kirsten Juel Jensen, formand for bestyrelsen hos Brønderslev Golfklub. 

Hårdt arbejde at gøre banen klar til mesterskab

For at gøre banen klar til turneringen har greenkeeper mandskabet arbejdet intensivt de sidste par dage. Især de seneste ugers skiftende vejr har givet udfordringer.

- Det har kostet blod sved og tårer, siger Søren Ørskov, chefgreenkeeper ved Brønderslev Golfklub.

-Vi har vandet så meget vi kunne i tørken, og vi har gjort, hvad vi har kunne, når det har regnet, for at få det vand væk der er kommet. Men det har været en tricky forberedelse, med det vejr det har været.

På trods af vejrets uforudsigelighed, så er Søren Ørskov godt tilfreds med det endelige resultat.

- På en skala fra et til ti giver jeg banen en 8’er. Vores greens er helt i top og resten, det er tæt på.

Sætter ny rekord

Frederik Kjettrup slutter dagen med et resultat på 8 slag under par. Med det slår han den nordjyske golfstjerne Søren Kjeldsens gamle banerekord med tre færre slag.

- Altså der er stadig to runder tilbage, så der er stadig meget golf der skal spilles. Jeg har ikke set de andres scores, men jeg tænker jeg er nogle slag foran. Så det ser godt ud efter første runde. Det ville være fedt at vinde DM i slagspil for første gang. Især på hjemmebane, det ville være rigtig fedt, siger Frederik Kjettrup.

I alt deltager 96 spillere, 72 mænd og 24 kvinder. Vinderen af turneringen bliver fundet søndag eftermiddag.

Se indslaget her:

Brønderslev Golfklub ligger i disse dage bane til DM i slagspil. Her dyster 72 mænd og 24 kvinder om at kunne vinde danmarksmesterskabet.