Nordjysk grillbar snød sine medarbejdere - her er dommen

Dommen handler om den manglende betaling.

Erstatningskrav, trusler og manglende løn er blot nogle af de ting, som medarbejderne på Ædedolken i Brønderslev anklagede deres arbejdsgiver på grillbaren for.  

Retten i Hjørring har efter en længere sag valgt at dømme arbejdsgiveren til at betale den manglende løn til de forhenværende medarbejdere.

- Det er en god dom, som vi er glade for, da den giver medlemmerne medhold i de krav, som de stillede, fortæller Martin Jørgensen, der er faglig medarbejder hos 3F Midtvendsyssel, og som har været en del af sagen.   

Udover tilbagebetalingen af løn, har 3F Aalborg også krævet i alt 50.000 kroner i efterbetaling til to af sine medlemmer. Det oplyser fagbladet 3F på sin hjemmeisde.

martin jørgensen
Foto: Privatfoto

Fik nok af grotesk behandling

En af de ansatte på grillbaren var den 54-årige førtidspensionist Claus Hansen, der arbejde som madbud. Han har været med helt fra start, og han var en af initiativtagerne til at rejse sagerne mod indehaveren. 

- Jeg synes, det er horribelt, at man kan snyde så mange medarbejder, kunder og leverandører og stadig ikke være erklæret konkurs, fortæller han til TV2 Nord. 

Selskabet bag Ædedolken blev tvangsopløst 2. februar 2023, hvilket er blot syv måneder efter dets stiftelse. Det viser oplysninger fra Virksomhedsregistret.

Claus Hansen var egentlig ikke utilfreds med arbejdspladsen i starten, men det var den grotekste behandling af især de unge medarbejdere, der blev dråben for ham. 

- Det var sjovt i starten, og det var dejligt, at jeg endelig havde fundet et arbejde, jeg kunne holde til og var glad for, fortæller han, inden han tilføjer:

- Men det ændrede sig, og alle de løfter, vi havde fået, blev hele tiden lavet om, så vi ikke fik de udbetalinger, som var aftalt. Da en ung medarbejder blev fyret og truet med erstatningskrav, fik jeg bare nok, konstaterer han.  

'Uacceptabelt'

Claus Hansen afleverede sin opsigelse i august 2022 - en time før, han skulle møde på job.

Han blev bortvist fra stedet. Nogen tid efter modtog han - ligesom de mange andre - et erstatningskrav på 125.000 kroner, da han ikke havde overholdt sin opsigelsesperiode. 

- Mandskabsplejen af vores medlemmer er under al kritik, konstaterer Martin Jørgensen fra 3F.

Den daværende ejer og direktør Marius Flytkjær blev blandt andet anmeldt for at have chikaneret og truet sine medarbejdere - og senere sigtet af Nordjyllands Politi.

Derudover havde han også snydt sine medarbejder med ikke at betale løn og samtidig truet dem med erstatningskrav, lød anklagerne.

- For en del af medlemmerne var det deres første job, og de blev selvfølgelig meget påvirket af det hele, så vi har brugt meget tid på, at støtte dem og vejlede dem, forklarer Martin Jørgensen. 

Selvom dommen fra Retten i Hjørring er omkring den manglede løn, ser Martin Jørgensen stadig dommen som en sejr. 

- Vi tager sådan en sag her - selvom det har været en sej kamp på syv måneder - fordi det giver noget i sidste ende for vores medlemmer, der har haft brug for den ro, pointerer han.   

Selskabetet er blevet dømt til at betale 10.835 kroner til Claus Hansen, viser en udskrift af dommen. Beløbet skulle være betalt senest 3. marts, men det er ikke sket ifølge 3F.


 
-  
Seneste nyt

fra Nordjylland