To unge mænd dømt for at banke kammerat og tvinge ham til at sove i hundekurv

Anklageren mener, at det er på sin plads med fængselsstraffe for så ydmygende en forbrydelse.

Det er blevet til fængselsstraffe til to unge mænd på 17 og 20 år, efter de tilbage i september tvang deres offer til at spise hundemad, sove i en hundekurv og gav ham bank. 

Du kan læse mere om anklagen her. 

Anklager ved Nordjyllands Politi, Christian Jacobsen, gik efter at få de to mænd dømt for blandt andet grov vold, fordi de i timevis overspulede deres offer med skiftevis koldt og varmt vand. 

Tidligere straffet

Retten har da også dømt de to unge mænd for alle forbrydelserne mod ofret, men en del af dem blev sat ned til straf for almindelig vold og ikke grov vold. 

Den 17-årige fik et halvt års fængsel og den 20-årige mand, der er tidligere straffet for vold, fik 10 måneders fængsel. 

- Ubetingede straffe til de unge mænd er helt på sin plads. Når vold har så ydmygende en karakter, så er det helt på sin plads med en fængselsstraf. Det der, det går simpelthen ikke, siger anklageren.

Det er Christian Jacobsens indtryk, at den den forurettede unge mand troede, at han var venner med gerningsmændene forud for hændelsen. Det var derfor han var på adressen i Brønderslev med dem. 

Udover den forurettedes vidneforklaring, var det en video, som en anonym har indsendt til politiet, der var udslagsgivende for dommen. 

I videoen siger de to gerningsmænd: "Godmorgen Danmark. Nu skal han (offrets navn, red.) tortureres." 

Den 17-årige gerningsmand er igen ude af fængslet. Han har nemlig siddet varetægtsfængslet i et ungdomsfængsel i seks måneder, mens han ventede på, at sagen skulle for retten.  


Seneste nyt

fra Nordjylland