'Vores hus er på spil': Rebecca frygter 150 meter høje vindmøller som nabo

En husejer ved Stenum i Vendsyssel er godt og grundigt træt af Hjørring Kommunes planer for vedvarende energi i kommunen.

Rebecca Rasmussen frygter 150 meter høje vindmøller og en stor solcellepark lige uden for hendes grund. Hun bor sammen med mand og tre børn uden for landsbyen Stenum i Vendsyssel.

- Vi vil gerne bo herude, fordi der er god plads, store vidder og fred og ro, fortæller Rebecca Rasmussen, som til daglig arbejder som fuldmægtig i SKAT.

Fra sin have har hun landskabsudsigt, så langt øjet rækker. Hun kan blandt andet se Børglum Kloster små tre kilometer væk. Men den udsigt kan være i fare. 

- Vi er særligt bekymrede for støjen fra møllerne, og så er vi også nødt til at være realistiske og erkende, at værdien af vores huse er på spil, lyder det fra Rebecca Rasmussen.

122 hektarer

I området Hjortnæs sydøst for Børglum Kloster er der ansøgt om at bygge op til 14 vindmøller med en højde på 150 meter. Samtidig skal der etableres en solcellepark på 122 hektarer.

- Der har før været snak om store vindmøller i vores område. Det var der ikke flertal for. Vi forstår ikke, hvorfor det nu er oppe at vende igen, siger Rebecca Rasmussen.

Hjørring Kommune har siden sidste sommer modtaget ansøgninger til projekter til vedvarende energi. Det blev til solcelleparker på 2800 hektarer og 66 store vindmøller. Siden har borgere kunnet sende høringssvar ind, og onsdag aften skal byrådet pege på de projekter, som der skal laves planlovning og godkendelse for.

Ved Hjortnæs er der allerede etableret vindmøller i landskabet. Alligevel er modstanden mod nye vindmøller og solceller stor.

- Det er noget helt andet, der er lagt op til. De møller, vi har nu, er 66 meter høje. Dem vi risikerer at få, er 150 meter høje. Det er jo store industrianlæg lige pludselig, siger Rebecca Rasmussen.

Byrådet i Hjørring Kommune besluttede sent onsdag aften, hvilke vindmølle- og solcelleprojekter, som byrådet går videre i processen med.

Her var der flertal for flere projekter, inklusiv projektet om at bygge solceller ved siden af Rebecca Rasmussens hus.


Seneste nyt

fra Nordjylland