02:03

Video: Jesper Bo Winther

Arnes bilskatte til eftersyn: - De er ikke dårlige allesammen

Gamle biler trak torsdag et stort publikum til Arne Andersens baghave.

Arne Andersen er en bilnørd. En samler, der gennem årtier har købt og solgt gamle og sjældne biler.

Det er gennem tiden dog blevet til mere køb end salg, så den 69-årige samlers baghave svømmer over i gamle biler, og nu vil han sælge dem. En gang for alle.

De skal sælges på en netauktion, og torsdag havde interesserede købere mulighed for at besigtige de gamle biler for at finde ud af, hvad de mon er værd.

Jens Christian Nielsen, der havde kigget på en Ford Fairline 500 - eller resterne af den - blev til eftersynet dog ikke overbevist om, at han skulle byde. Bilen var simpelthen for medtaget, mente han. Ifølge Arne Andersen selv er den dog ikke i værre stand, end at den sagtens kan komme til at skinne igen.

- Den skal da have hele turen for at kunne stå og være flot igen. Der skal bruges nogle timer, det skal der.

Læs også Skatte på auktion: 69-årige Arne skal sige farvel til sine biler

Af de der dukker op til eftersynet i Arne Andersens baghave de første par timer er der ikke en eneste, der finder bilklenodierne så interesante, at de kunne finde på at genopbygge et af dem.

- De er fordi de ikke er interesserede nok i sådan noget. Var de det, skulle de nok købe dem. Det ved jeg fra mig selv fra mine unge dage, da jeg var helt vildt bidt af det, fortæller Arne Andersen, der blandt de gamle biler også har en Mazda RX7 fra midten af 80'erne til at stå.

- Det er en speciel vogn, ligesom en Porsche er speciel, fortæller Arne Andersen mens Dennis Linnet fra Give tjekker om motoren kan køre rundt. Han er intereseret i at købe bilen som reservedele, og kommer gerne med et bud på hvad prisen bliver, når hammeren skal falde.

- Jeg vil umiddelbart sige 6000-7000 kroner, siger han inden Arne Andersen følger op.

- Det er også deromkring jeg regner med den ender.

Flere af bilerne har stået i baghaven i henved 20 år, men Arne Andersen er ikke bange for, de har stået for længe.

- Nej, nej. De er ikke lige dårlige allesammen.