Gitte Vall er en af kvinderne der står bag, at der i år er bæredygtige boder på markedet. Foto: Mogens Jørgensen

Bæredygtige kræmmere: Vi skal skabe de små ændringer i hverdagen

En række kræmmere på Hjallerup marked er i år bæredygtige. De vil være med til at ændre i de små ting i folks hverdag.

Hjallerup Marked er ikke umiddelbart kendt for sin grønne profil, men det kan være, at det ændrer sig i år. Markedet har nemlig i år fået sig en række bæredygtige kræmmere. De vil gerne være med til at skabe en ændring i folks små hverdagsrutiner.

Vi vil gerne i snak med folk, når de kommer her. Der er mange små ting, man kan gøre i dagligdagen.

Gitte Vall, idekvinde bag bæredygtige kræmmere

- Vi vil gerne i snak med folk, når de kommer her. Der er mange små ting, man kan gøre i dagligdagen, som at sortere affald eller sige 'nej tak' til plastikposer. Det gør alt sammen en forskel, siger Gitte Vall, der er en af kvinderne bag den bæredygtige gade. 

Nogle af de bærdygtige køb, du kan gøre dig på dette års festival. Foto: Mogens Jørgensen

Det er 12 kræmmere, der i år er med til at gøre Hjallerup Marked mere bæredygtigt. Her kan du blandt andet få solbriller i træ, spiselige tallerkner eller rengøringsprodukter hvor beholderen ikke skal smide ud, når du er færdig, men istedet for genopfyldes. Man kan også komme forbi og snakke om bæredygtige investeringer.

Alle disse boder skal være med til at øge bevidstheden om et bæredygtigt liv. For arrangørerne bag den bæredygtige gade handler det om at få alle til at gøre en lille smule, så vi sammen kan hjælpe klimaet. 

Udover at alt er bærdygtigt, er der en stor forskel fra de almindelige kræmmere. Ved de bæredygtige boder kan man ikke prutte om priserne på varene. Men derfor håber arrangørene nu stadig, at alle markedsgæsterne kigger forbi.

Jeg er helt sikker på, at det her vil udvikle sig til næste års marked.

Gitte Vall

- Vi fik ideen for to måneder siden, så det er gået stærkt. Jeg er helt sikker på, at det her vil udvikle sig og blive endnu større til næste års marked, siger Gitte Vall. 

Hjallerup Marked foregår i år fra 30. maj til 2. juni.