LIGE NU:

Digte om ensomhed

Brønderslev Forfatterskole er på Folkemødet på Bornholm, hvor der torsdag blev diskuteret ensomhed.

350.000 voksne føler sig ofte ensomme ifølge Landsorganisationen for sociale tilbud.

For at sætte fokus på problematikken deltog Brønderslev Forfatterskole torsdag i et event på Folkemødet på Bornholm, hvor de bidrog med digte om netop ensomhed.

- Ensomhed er jo noget vi alle kommer til at opleve i løbet af vores liv, og så kan det hjælpe at dykke ned i et andet univers, og måske læse om nogle andre der er ensomme eller føler det samme, som man selv føler, fortæller underviser og formidler på Brønderslev Forfatterskole, Nikoline Asmund Thomsen, til TV2 Nord.

En af de elever som optrådte var Eva Bach Jeppesen.

Hun har på netop Brønderslev Forfatterskole fundet et sted, hvor hun føler sig godt tilpas.

- Man møder nogen, man virkelig har noget til fælles med, og nogen man virkelig kan relatere til, så det er virkelig dejligt, forklarer Eva Bach Jeppesen, til TV2 Nord.

Hos landsorganisationen for sociale tilbud er man glad for, at eleverne fra Brønderslev gennem deres store interesse, den gode fortælling, er med til at sætte fokus på ensomhed.

- Vi arbejder selvfølgelig med mange af de her mennesker i udsatte positioner, som ofte havner i ensomhed på den ene eller den anden måde. Det skal vi selvfølgelig være opmærksomme på, og det skal vi håndtere. Det er der forskellige måder at arbejde med, og litteratur, digte og poetry slam kan være et håndgribeligt værktøj i arbejdet mod ensomhed, siger politisk chef i Landsorganisationen for sociale tilbud, Laust Westtoft, til TV2 Nord.

Brønderslev Forfatterskole er på Bornholm til og med søndag, og tiden skal blandt andet også gå med at øge kendskabet til skolen i det nordjyske.