Foto: Claus Bech, Scanpix

Nordjysk sangerinde med i Toppen af poppen: - På alle mulige måder en gave

37-årige Dorthe Gerlach er en af de syv deltagere i dette års udgave af Toppen af poppen.

Dorthe Gerlach er kendt for sine viltre krøller og for sin klare stemme. Hun er kendt for sine år i duoen Hush med sin mand, Michael Hartmann. Hun er kendt for senest at have udgivet et soloalbum. Og nu bliver den nordjyske sangerinde så også kendt som en af deltagerne i dette års udgave af musikprogrammet Toppen af poppen.

Det er syvende år i træk, at TV2 samler syv af Danmarks bedste sangere og sangskriver. Denne gang er scenen sat på Fyn, og Dorthe Gerlach får selskab af kunstnerne Caroline Henderson, Michael Falch, Søren Huss, Burhan G, Karl William og Aura.

Konceptet med programmet er, at hver deltager hver får én dag, hvor deres musik er i centrum, hvor de får lov til at fortælle deres historie, og hvor andre deltagere skal fortolke kunstnerens sange.

Optagelserne er allerede lavet, og ifølge Dorthe Gerlach har det været en stor oplevelse at være med.

- Toppen af poppen var på alle mulige måder en gave. Man kan blive så opslugt af sit eget lille frimærke, at man helt glemmer, hvor mange veje der er til Rom og til musikkens hjerte. Jeg synes, det var enormt inspirerende at opleve, hvordan så forskellige artister gik til opgaven, og at de shinede hver og én, netop fordi de alle sammen har fundet og står på deres eget særpræg, siger Dorthe Gerlach, der dog alligevel måtte indhente en del søvn bagefter.

- Vi havde lange, sene dage, så mine største udfordringer var nok mangel på søvn. Jeg var totalt busted og sov nærmest 14 dage i streg, da jeg kom hjem. Men derudover synes jeg, det var ret nervepirrende at præsentere sange, hvor man havde foretaget nogle drastiske greb i forhold til originalen, siger nordjyden.

Hvordan det gik Dorthe Gerlach og de øvrige deltagere, kan du se med egne øjne, når første udsendelse rammer skærmen søndag den 27. august klokken 20.