LIGE NU:

Nye naboer: Flere bosætter sig i Hjallerup

Der er byggeboom i Hjallerup, som lige for tiden byder mange nye tilflyttere velkommen. På ti år er byen vokset med mere end ti procent.

- Husene her er alle blevet indviet i 2018 og 2019, og lige så langt, som vi kan se her og længere mod øst, det er den nye udstykning, vi ser der, siger Vagn Kraglund fra Hjallerup Byudvikling.

Han er ved at vise rundt i kvarteret omkring Skelbakken i Hjallerup. Et kvarter, der netop nu beskæftiger masser af håndværkere, som er ved at bygge nye parcelhuse.

- De nye borgere, og dem, der har været her i mange år, vi har alle grund til at være stolte og glæde os over tingene, som de er gået, og som vi tror på, de kan gå i fremtiden, siger Vagn Kraglund, der er frivillig i borgerforeningen Hjallerup Byudvikling.

Stort fritidsudvalg

De fleste af husene i kvarteret er bygget inden for de seneste tre år. I et af husene er familien Østergaard i gang med en fodboldkamp. Familien flyttede til kvarteret i august 2018.

- Der er mange muligheder for børnene for fritidsinteresser, og priserne er lidt mere medgørlige kan man sige i forhold til at bygge nyt, siger Anders-Peter Østergaard, der bor i huset med sin kone, Margrethe Rostgaard Østergaard, og parrets tre børn.

 

Til daglig arbejder Anders-Peter som bygningskonstruktør i Aalborg, og Margrethe arbejder som lærer i Vadum, og placeringen af Hjallerup har derfor været vigtig, da parret skulle flytte i nyt hus.

- I forhold til vores dagligdag med arbejde, så ligger Hjallerup superfint i forhold til Aalborg og Vadum, så det var en stor årsag til, at vi valgte at flytte hertil, siger Anders-Peter Østergaard.

30 år, god løn og gravid

De seneste ti år er befolkningen i Hjallerup vokset med 10,5 procent, og ser man på de seneste tre år, er byen med i toppen over de hurtigstvoksende byer i Nordjylland, kun overgået af Støvring. Det er tal, der glæder kommunens borgmester:

- Det går faktisk godt i vores kommune, og det går godt i Hjallerup, og vi fortæller gerne de gode historier. Vores skole går godt, og vores børnepasning er faktisk god – det er ikke, fordi vi bruger flest penge på det, men det er en god børnepasning, så tingene fungerer, siger Mikael Klitgaard, Venstre, der er borgmester i Brønderslev Kommune.

Det er en helt særlig gruppe, som kommunen går efter at tiltrække:

- Vi går helt kraftigt efter de 30-årige med god løn, og så skal konen gerne være gravid, siger han.

Familien Østergaard kan de næste år se frem til mange nye naboer, for markerne omkring deres kvarter er allerede udstykket til nye byggegrunde. Det sætter de pris på, for de glæder sig over fællesskabet i byen:

- Vi har det jo megahyggeligt med hinanden. Vi har nogle fantastiske naboer, og det der med, at man mødes fredag til en øl eller vin, og så finder man ud af, at vi også kan spise sammen, og så kan det være, at vi slår det sammen og spiser sammen, fortæller Margrethe Rostgaard Østergaard, og hendes mand nikker samstemmende:

- Det har vi ikke fortrudt et øjeblik, det er helt sikkert, siger han.