LIGE NU:

Protestmøde i Klokkerholm: Borgere vil undgå plejehjemslukning

150 borgere fra Klokkerholm havde i dag inviteret til protest- og debatmøde udenfor det lokale plejehjem, som Brønderslev Kommune vil nedlægge.

Borgerne i Klokkerholm ved Hjallerup nægter at give op. De kæmper til det allersidste for at bevare byens plejehjem, selv om byrådet i Brønderslev Kommune den 20. juni vedtog at nedlægge det. I dag gjorde borgerne så et sidste forsøg på at få politikerne til at omgøre deres beslutning.

For to måneder siden vedtog byrådet i Brønderslev at nedlægge plejehjemmet Hellevadlund i Klokkerholm med plads til 17 beboere.  Siden da har klokkerholmerne protesteret, og i et sidste desperat forsøgte de i dag, at flere inviterede byrådsmedlemmer om, at det er en forkert beslutning, de har taget.

- Jeg er udmærket klar over, at der skal spares penge rundt i Brønderslev Kommune, men det skal ikke nødvendigvis gå ud over Klokkerholm, siger Hans Erik Kristensen, der er talsmand for en protestgruppe, der i dag også afleverede 868 underskrifter til borgmester Mikael Klitgaard (Venstre).

quote Hvis politikerne har bare en smule samvittighed, så laver deres beslutning om. Der skal også være liv i de små byer

Hans Erik Kristensen, Klokkerholm

Over 70 nye plejehjemspladser i Brønderslev og Asaa betyder, at der ikke længere er råd til et plejehjem i Klokkerholm. Derfor skal det nedlægges på et ikke nærmere bestemt tidspunkt inden for de kommende par år.  

Uden Ældrerådet har været orienteret om beslutningen, er planen at Hellevadlund skal omdannes til genoptræningscenter og ældreboliger, men borgmesteren udelukker ikke, at i takt med, at der kommer flere ældre til, så kan det komme på tale at genåbne plejehjemspladserne på Hellevadlund. 

- Det kan da godt være, at vi om tre-fem år igen får brug for plejehjemspladser på Hellevadlund, siger borgmester Mikael Klitgaard (Venstre).

- Det tror jeg ikke på, når plejehjemmet først er nedlagt, så er løbet kørt, siger Hans Erik Kristensen.

I Klokkerholm føler mange, at det kun er de større byer i kommunen, der bliver tilgodeset, og at alt handler om økonomi.

- Hvis politikerne har bare en smule samvittighed, så laver deres beslutning om. Der skal også være liv i de små byer, siger Hans Erik Kristensen.

Plejehjemmet Hellevadlund blev gennemmoderniseret for 18 år siden, og lever op til nutidens standarder.

Borgerne i Klokkeholm ved Hjallerup kæmper til det allersidste for at bevare byens plejehjem

 

 

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

tog

play Farvel til direkte tog til Vendsyssel vækker kritik: - Vi har lige så meget ret til landsdækkende transport

120417 værtshus øl

play Barer og værtshuse genåbner: - Jeg glæder mig ekstremt

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

Til forsiden

Til forsiden