LIGE NU:

Sommerferietrend: Hold sommerferie på højskole

Selvom det næsten koster det sammen som en chartertur til Syden, så er der rift om pladserne på familiekurserne på de nordjyske højskoler.

Op mod 30.000 danskere ventes at tilbringe en sommerferieuge med morgensang, foredrag og fællesskab, og der kunne faktisk sælges endnu flere sommerkurser i højskoleåndens tegn.

Hjemegnen Amager er skiftet ud med boldspil i Brønderslev for familien Terp Rasmussen, der holder sommerferie på Nordjyllands Idrætshøjskole i Brønderslev.

- Her der kan vi mødes, hvor vi allesammen får noget ud af det, så jeg tror ikke, det er sidste gang, vi gør det, siger Mads Terp Rasmussen.

Familien er fire af op mod i alt 30.000, der vælger at skifte sommerferie i Syden ud med en aktiv højskoleuge i Danmark. I Brønderslev er der næsten fuldt hus, og på landsplan kunne der sandsynligvis være solgt endnu flere kurser.

- Vores fornemmelse er, at vi på baggrund af den efterspørgsel, der er, godt kunne udvide antallet af kurser og få dem fyldt op. Især her om sommeren, siger Niels Glahn, der er generalsekretær i Folkehøjskolernes Forening.

Vigtigt at styrke relation

Ifølge Folkehøjskolernes Forening skyldes efterspørgslen efter familieophold blandt andet en samfundstendens, hvor vi søger aktivitet, indhold og samvær i vores ferier.

- Jeg tror, det er vigtigt for familierne at tage en pause fra hverdagen og komme lidt trættere på hinanden og lave nogle ting, hvor mors og fars relation til børnene bliver styrket, siger Karsten Nielsen, der er viceforstander på Nordjyllands Idrætshøjskole. 

En uge på Nordjyllands Idrætshøjskole koster 4.700 kroner for en voksen 2.700 kroner for et barn.