Foto: Nils Meilvang / Scanpix

Stor færdselskontrol ved Hjallerup: 230 standset - kun én havde alkohol i blodet

15 personer blev sigtet ved politiets store færdselsrazzia torsdag aften, men det var kun en enkelt af sigtelserne, der handlede om spirituskørsel.

Nordjyllands Politi var torsdag aften - i hele otte timer - massivt til stede omkring Hjallerup hvor syv betjente sammen med en assisterende læge, gennemførte en stor færdselsrazzia rettet mod bilister, der skulle til og fra markedspladsen i Hjallerup. 

Her lød det uofficielle startskud på årets udgave af Hjallerup marked nemlig, og flere tusind mennesker var samlet i og udenfor det store markedstelt, der var ramme om en stor koncert.

Det gav masser af trafik, så de syv betjente havde nok at lave hele aftenen. Samlet fik Nordjyllands Politi kontrolleret 230 køretøjer, mens der blev rejst 15 sigtelser. Det oplyser politiassistent Steen Wolder fra færdselsafdelingen i Nordjyllands Politi.

Læs også Soloulykke i Flauenskjold: Kvinde blev slynget ud af bilen under lufttur

Fire bilister havde ingen sele på, da politiet standsede dem og seks talte i håndholdt mobiltelefon. Tre kørte for hurtigt og en bil havde fejl og mangler, der gjorde den uegnet til at færdes på vejene.

Dertil kom en enkelt sigtelse for spritkørsel. Enhver spritbilist på vejene er i sagens natur en for meget, men at politiet ved den omfattende kontrol kun standsede en enkelt, er en glædelig overraskelse, lyder det fra Steen Wolder.

- Det er glædeligt, men det er også en tendens, vi har set over de seneste år, at antallet af spritbilister er faldende. 

Læs også Pinseferie og marked i Hjallerup kan give trafikale udfordringer