Den ældre, tyske mand troede han kørte rundt i Kiel, da hans bil gik i stykker her på Hirtshalsmotorvejen ved Vrå. Foto: Per Frank Poulsen

Tysk mand kørte 400 kilometer forkert: Troede han var i Kiel

En tysk, dement mands køretur stoppede på Hirtshalsmotorvejen, da bilen gik i stykker. Manden troede, han kørte rundt i Kiel.

Torsdag morgen var en ældre herre fra Tyskland kommet godt og grundigt på afveje.  

Det viste sig, da Nordjyllands Politi fik en anmeldelse klokken 09:50 torsdag morgen, om at en person holdt i nødsporet på Hirtshalsmotorvejen ved Vrå i en havareret tysk bil.

Læs også 17-årig idømt fængsel og udvisning for voldtægt ved Dana Cup

Anmeldelsen kom fra forbipasserende, og det viste sig at bilisten i den havareret bil var en tysk, dement, ældre mand fra Tyskland.

- Han blev noget forvirret, da han fandt ud af, han var i Danmark. Han troede, han kørte rundt i Kiel, siger vagtchefen ved Nordjyllands Politi Poul Badsbjerg.

Det vides endnu ikke, hvordan bilen er gået i stykker, men Nordjyllands Politi har kontaktet det tyske vejservice ADAC, som skal hente bilen.

Det vides endnu heller ikke, hvor langt den ældre mand har kørt, hvor længe han har været på farten, eller om han er meldt savnet i Tyskland.

- Han er i god behold, og nu arbejder vi på at få kontakt til pårørende, så vi kan få ham hjem til Tyskland, siger vagtchefen.

Den ældre mand er nu bragt til politistationen i Brønderslev, hvor vejhjælpen fra Tyskland er på vej hen for at samle manden op og tage ham med tilbage til Tyskland. Herefter skal vejhjælpen vurdere, om det er værd at hente mandens bil. 

Manden kommer fra Düsseldorf.

00:28

Politiet fik sig noget af en overraskelse, da de i formiddags blev kaldt ud til en havareret bil på Hirtshals-motorvejen ved Vrå. Her blev de mødt af en ældre tysk mand, som var overbevist om, at han kørte rundt i Kiel - i Tyskland

Luk video