Unge under uddannelser føler sig pressede

Unge mennesker på landets gymnasier føler sig mere og mere pressede og ensomme. Det vil uddannelse- og forskningsministeren gerne gøre noget ved, så derfor er hun lige nu på rundtur til landets uddannelsessteder, for at høre om de unges problemer fra de unge selv.

Omkring 60 elever på Brønderslev Gymnasium er mødt op i gymnasiets auditorium for at mødes med ministeren. En af dem er Cammilla Skøttrup Holm.

- Jeg vil jo spørge hende om, hvordan man fjerner karakterpresset fra den enkelte elev, siger Camilla Skøttrup Holm fra 3E på Brønderslev Gymnasium.

quote Hvorfor er det, at de føler, at skolearbejdet presser dem mere end, hvad jeg selv oplevede, da jeg gik i gymnasiet. Jeg har brug for at se de unge i øjnene og sige: hvorfor er det, at de oplever det sådan her?

Ane Halsboe-Jørgensen, uddannelse- og forskningsminister, Socialdemokratiet

Uddannelse- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen er lige nu på rundtur for at spørge eleverne, hvorfor de oplever, at de er pressede og ensomme.

- Hvorfor er det, at de føler, at skolearbejdet presser dem mere end, hvad jeg selv oplevede, da jeg gik i gymnasiet. Jeg har brug for at se de unge i øjnene og sige: hvorfor er det, at de oplever det sådan her? siger uddannelse- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen fra Socialdemokratiet.

Minister ikke imod sabbatår

For første gang peger undersøgelser på, at unge i dag føler sig mere ensomme end de ældre. Blandt andet derfor rakte de fleste hånden op, da ministeren spurgte, hvor mange der skulle have et sabbatår efter gymnasiet.

Sabbatår er traditionelt ikke noget politikere kan lide, men det gælder ikke den nye minister.

- Nu er jeg jo selv en minister med to sabbatår i bagagen, så jeg kan jo ikke rigtig pege fingere. Den eneste bekymring jeg har, det er, at et eller to sabbatår ikke bliver til fem eller syv sabbatår. Hvis du først kommer så langt væk, så kan din evne til at komme tilbage til en uddannelse være svær, og så kan du ende med slet ikke at have nogen, siger Ane Halsboe-Jørgensen.

Ministerens budskab til de unge er, at der er masser af uddannelser som ikke kræver et højt snit.

- Nogle af de uddannelser vi har, som vi har allermest brug for, dem er der jo nogen gang et lavt snit på, fordi vi udbyder så mange pladser, fordi vi gerne vil have, at der er flere unge, der går den vej. Det betyder jo så, at jo flere pladser der er, jo lavere snit kræves der for at komme ind. Det er jo kontraproduktivt, hvis de unge ser det som et udtryk for, at det er nok ikke så vigtigt, eller svært eller prestigefyldt at gå den vej, siger Ane Halsboe-Jørgensen.

Efter gymnasiet forsatte ministeren sin tur til VUC i Hjørring.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland