02:23

Virksomhedsbesøg skal sikre Brønderslevs unge lærepladser

Unge i Brønderslev jagter virksomheder, der kan give dem en læreplads.

I Brønderslev Kommune gør de nu en ekstra indsats for at skaffe lærepladser til de unge, der stadig mangler. Med borgmester og uddannelsesinstitutioner i spidsen bliver de unge kørt rundt til virksomheder i kommunen for at finde nye praktikpladser.

En af dem er Patrick Lovmand fra Dorf, der lige nu er i skolepraktik som elektriker på Tech College i Nørresundby.

- Ens venner, de siger, du er jo i praktikcenter, så du laver ingenting. Det er jo ikke fordi, man ikke er ude og søge. Det er bare fordi, man ikke er heldig nok til at få en læreplads, siger Patrick Lovmand til TV2 Nord.

Han er en af de 12 unge fra Brønderslev kommune, der lige nu mangler en praktikplads i en virksomhed. Derfor besøgte de onsdag tre lokale virksomheder. Blandt andet Brønderslev EL-teknik. Initiativet er taget af den lokale afdeling af LO.

- Jeg tror, vi får en masse ud af det. Jeg kan se på de virksomheder, vi har besøgt, at de er interesseret, forklarer den lokale LO formand Ole Andersen.

Patrick Lovmand er i skolepraktik og leder efter en læreplads som elektriker. Foto: Hans-Christian Lauritzen

Praktiksøgende mødes ansigt til ansigt med virksomheder

På turen rundt med de unge uden praktikplads følger også borgmesteren og reprænsentanter for uddannelsesinstitutionerne. 30. april 2019 var der 17 uden praktikplads. Nu er Brønderslev Kommune nede på 12.

- Når vi sætter en pil ned den 30. april og siger, hvem mangler en praktikplads, så får de lige pludselig ansigter på alle sammen, og så kan vi se dem, og så får vi dem delt op i brancher, og så er det faktisk ikke så mange, selv om tallet har en eller anden størrelse, siger Ole Andersen til TV2 Nord.

Hos Brønderslev El-teknik har de allerede 9 lærlinge, men de vil ikke afvise at tage flere senere på året. To af dagens besøgende er allerede i gang med elektrikeruddannelsen, men mangler praktikpladsen.

Ens venner, de siger, du er jo i praktikcenter, så du laver ingenting. Det er jo ikke fordi, man ikke er ude og søge

Patrick Lovmand, elektrikeruddannelsen på Tech College i Nørresundby

- Nu kommer de nok ind til en samtale og så snakker vi sådan mere mand til mand, og så hører vi lidt om deres indstilling til tilværelsen. Det er vigtigt for mig, pointerer indehaver Svend Jensen.

Formanden for LO i Brønderslev og Dronninglund tror på, at alle kommunens unge i skolepraktik snart kommer ud i en rigtig virksomhed.

- Jeg er kommet til at sige noget med, at jeg ikke går på sommerferie, før at alle har fået en plads, så det lykkedes, slutter Ole Andersen

De praktiksøgende håber, at det fysiske møde med virksomhederne kan give dem en læreplads.  Foto: Hans-Christian Lauritzen