Foto: Kristoffer Juel Poulsen, Scanpix (Arkivfoto)

Voldsom brand i halmlade ved Jerslev

En fritliggende lade med halm på en gård ved Jerslev er så overtændt, at beredskabet har opgivet at redde den.

Onsdag formiddag - og sandsynligvis et døgns tid frem - arbejder Nordjyllands Beredskab i Brønderslev på at slukke en voldsom brand i en halmlade på en gård på Bonbethvej ved Jerslev lidt syd for Brønderslev.

Alarmen klokken 9.13, og allerede en time senere konkluderer indsatsleder Torben Karstenskov, at laden ikke står til at redde.

- Laden er fuldstændig overtændt. Der er ild i rigtig meget halm inde i den. Så vi har afskrevet bygningen og arbejder lige nu på at holde ilden væk fra de andre bygninger, siger Torben Karstenskov.

Laden er godt nok fritliggende, men med bare 10 meter til nogle af gårdens andre bygninger kunne der være risiko for, at ilden spredte sig.

- Heldigvis har vi vinden med os, så den bærer væk fra bygningerne. Men det bliver en langvarig affære at få slukket branden. Jeg tror ikke, dagen i dag rækker, siger Torben Karstenskov.

Derfor er der indkaldt ekstra udstyr, blandt andet en tankvogn fra Dronninglund til at hjælpe med slukningsarbejdet.

Laden indeholdt ikke andet end halm, så hverken dyr eller mennesker var i fare for at komme til skade. Ifølge indsatslederen var der heller ikke noget maskineri i hallen, som kunne have startet branden.

- Måske var det el-installationerne, men brandårsagen kan vi først blive klogere på, når politiet kan komme til at lave deres undersøgelser, siger Torben Karstenskov.