LIGE NU:

To 2. klasser sendt hjem efter positiv coronatest

På Mellervangskolen i Aalborg er to 2. klasser fredag blevet sendt hjem på ubestemt tid, efter en elev er testet positiv for coronavirus. Resten af skolen fortsætter undervisningen som vanligt.

Fredag eftermiddag blev Mellervangskolen i Aalborg Øst kontaktet, efter en 2. klasseselev er testet positiv for coronavirus. Selvom det kun er én elev, der er smittet, er hele årgangen samt lærere og pædagoger, der har været i tæt kontakt med de to klasser, sendt i hjemmeisolation.

Eleverne på 2. årgang har egen indgang til skolen og har således ikke været i kontakt med andre elever. Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Den smittede elev har en søskende på skolen, der er testet negativ, men efter et forsigtighedsprincip bliver denne søskende også sendt hjem. Det er sket efter samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Vi har forberedt os grundigt på, at det også kunne blive vores tur, og nu, hvor vi oplever de første tilfælde, er jeg glad for at se, at forberedelserne og samarbejdet med styrelsen og ikke mindst forældre og medarbejdere virker så godt. Vi er i kontakt med familierne og håber selvfølgelig, at eleverne bliver hurtigt raske og ikke når at smitte andre, siger skolechef i Aalborg Kommune Mads Rune Jørgensen.

Smittetilfældet på Mellervangskolen er det andet blandt skoleelever i Aalborg Kommune, siden skolerne har genoptaget undervisningen efter sommerferien. Det første tilfælde omhandlede en elev på Sønderbroskolen, som ikke nåede at komme i skole, før smitten var opdaget - og derfor er hverken elever eller personale her sendt i karantæne.