LIGE NU:

AKKC søger om millioner i kompensation

Aalborg Kongres & Kultur Center er blandt de mange virksomheder, som nu skal i gang med at søge kompensation for

Første kompensationsordning er nu åben for dansk erhvervsliv. Det drejer sig om de arrangører, der måtte aflyse arrangementer for mere end 1.000 personer på grund af corona-virusudbruddet.

- Vi står i en ekstraordinær situation, hvor det er uforsvarligt at være så mange sammen på grund af smittefaren. Men det er klart, at det kan have nogle store økonomiske konsekvenser for koncertarrangører eller sportsklubber, når man pludselig med kort varsel skal aflyse sine planer. Derfor træder regeringen selvfølgelig til, så de kommer ud på den anden side af det her med så få skrammer som muligt, siger erhvervsminister Simon Kollerup. 

Ordningen gælder for alle arrangementer, der lever op til en række kriterier – blandt andet:

  • 1000 deltagere, eller
  • 500 deltagere, hvis arrangementet var målrettet de særlige risikogrupper (ældre over 80 år, gravide eller kronisk syge).

Alle arrangementer, der opfylder ordningens kriterier, vil blive kompenseret.

- Det er et stort hus at gå rundt i alene

Blandt de mange, som allerede nu er gået i gang med at udforme deres ansøgning er Aalborg Kongres & Kultur Center, der lige nu er lukket helt ned. Kun administrationen er på arbejde. 

- Normalt har vi 600.000 besøgende om året til mere end 1.800 arrangementer - i de her dage er vi kun nogle få på kontoret, fortæller administrerende direktør Nicolaj Holm, som sammen med sine medarbejdere er ved at gøre de økonomiske tab op, efter regeringen lukkede Danmark ned. 

- Vi har fire arrangementer, der enten er blevet reduceret eller aflyst i perioden - samtidigt med at vi har betalt fuld aflønning af kunstnerne. Desuden har vi også en stor forårsmesse, der blev aflyst og kan komme i betragtning til kompensation, vurderer han. 

Nicolaj Holm, adm. dir. i Aalborg Kongres & Kultur Center. 
Nicolaj Holm, adm. dir. i Aalborg Kongres & Kultur Center. 
Foto: Lars S. Christoffersen

I alt løber tabet på aflysningerne op i flere millioner, som man nu vil søge om. 

- Jeg synes, regeringen og de øvrige partier har lavet nogle fornuftige kompensationspakker, der kan holde hånden under arrangører og erhvervslivet. Havde de ikke gjort det, ville prisen for samfundet på den anden side af krisen nok blive markant større. 

Ud over kompensation for aflyste arrangementer, har regeringen også indført en lang række andre tiltag, der skal holde hånden under danske arbejdspladser og virksomheder, der er ramt af konsekvenserne af corona-udbruddet.

Det drejer sig blandt andet om lønkompensation for medarbejdere, kompensation for tabte indtægter for selvstændige og små erhvervsdrivende og kompensation for faste udgifter for særligt hårdt ramte virksomheder.

Derudover er det besluttet at virksomheder kan udskyde skattebetalinger, ligesom der er indført bl.a. statsgaranti på lån i banken og eksporthjælp til udsatte virksomheder.

Yderligere informationer og kriterier findes på virksomhedsguiden.dk, hvor der er link til ansøgningsblanket.