Seneste nyt:

Alle test er negative på Plejecenter Margrethelund

Cirka 80 beboere og 80 ansatte på Plejecenter Margrethelund i Dronninglund er blevet testet for covid-19, efter en nattevagt var konstateret smittet. Den første testrunde viser, at ingen er smittede.

Søndag og mandag blev cirka 80 beboere og 80 ansatte på Plejecenter Margrethelund i Dronninglund testet for covid-19. Baggrunden var, at en nattevagt, der har arbejdet på to afdelinger på plejecentret, var konstateret smittet med covid-19.

Nattevagten og tre andre medarbejdere, hun havde arbejdet sammen med, blev sendt hjem.

Nu foreligger testresultatet, og det viser, at alle prøver er negative.

- Det er vi selvfølgelig superglade for, siger direktør for Sundhed & Velfærd i Brønderslev Kommune Henrik Aarup-Kristensen.

Flere test venter

24 beboere på to afdelinger, som den smittede nattevagt havde arbejdet på, skal testes igen i morgen fredag og på søndag. Resten af beboerne og de ansatte på Plejecenter Margrethelund skal testes på mandag.

- Det betyder, at vi har et endeligt overblik en gang midt i næste uge, siger Henrik Aarup-Kristensen.

Han oplyser, at nogle af medarbejderne på plejecentret er taget på ferie efter den første test og ikke er hjemme til mandagens testrunde.

- Vi vil ikke forhindre dem i at tage på ferie, men vi skal have taget stilling til, om medarbejderne skal testes, inden de kan møde ind på arbejde igen efter deres ferie, siger Henrik Aarup-Kristensen.

Der har været besøgsforbud på Plejecenter Margrethelund, siden smitten hos nattevagten blev konstateret, og det besøgsforbud opretholdes, indtil resultaterne af de næste testrunder foreligger.