Seneste nyt:

Plejecenter ramt af covid-19: Nattevagt smittet - beboere og ansatte testes

80 beboere og 80 ansatte er testet for covid-19, efter nattevagt på Plejecenter Margrethelund i Dronninglund er konstateret smittet.

En nattevagt, der har arbejdet på Plejecenter Margrethelund i Dronninglund, er konstateret smittet med covid-19 og er sendt hjem.

Det betyder, at rundt regnet 80 beboere og 80 ansatte søndag og mandag er blevet testet af Region Nordjyllands mobile testenhed.

Det fortæller Henrik Aarup-Kristensen, der er direktør for Sundhed & Velfærd i Brønderslev Kommune.

- Nattevagten kommer fra et virkarbureau, og vedkommende har været på to afdelinger på plejecentret med i alt 24 beboere. Disse beboere er nu isoleret, og tre medarbejdere, som har arbejdet sammen med vikaren, er sendt hjem, forklarer Henrik Aarup-Kristensen.

Samtlige beboere og ansatte blev testet søndag og mandag, og ifølge Henrik Aarup-Kristensen forventer man resultatet af disse test i løbet af torsdagen.

- Vi bruger fuld værnemidler på de to berørte afdelinger, indtil testresultaterne foreligger, og hele plejecentret er indtil videre lukket ned for besøgende, siger Henrik Aarup-Kristensen.

Plejecenter Margrethelund har i alt seks afdelinger - fem afdelinger med 12 beboere og en enkelt afdeling med 20 beboere.