LIGE NU:

Camping i påsken: Myndighederne siger ok - men reglerne skal overholdes

Restauranter og lege- og badelande skal holdes lukket på campingpladserne, hvor campisterne skal sørge for at holde afstand til hinanden.

Påsketid er campingtid. Og mange nordjyder ser nok frem til at få campingvognen kørt i stilling på favoritpladsen.

Selv om vi befinder os midt i en coronakrise, kan det også godt lade sig gøre at campere, hvis retningslinjerne bliver overholdt. Og politiet er klar til at håndhæve reglerne. Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

På campingpladserne skal restauranterne holdes lukket, og de tilknyttede indendørs lege- og badelande samt eventuelle indendørs spafaciliteter vil ikke kunne benyttes af besøgende i denne påske.

Fortsat forebygge smittespredning

Butikker, der sælger dagligvarer på en campingplads, og toilet- og køkkenfaciliteter på campingpladser skal naturligvis også overholde de krav, der gælder for andre lokaler, hvortil offentligheden har adgang. 

Hvis campingpladserne overholder kravene - som også gælder andre erhvervsdrivendes lokaler - vil det stadig være muligt at campere i påsken. Politiet er klar til at håndhæve reglerne, hvis det bliver nødvendigt. 

quote Det vigtigste er, at vi fortsat holder fast og forebygger smittespredningen, det er hele forudsætningen for, at der kan ske en kontrolleret åbning efter påske.

Magnus Heunicke, sundheds- og ældreminister

- Det vigtigste er, at vi fortsat holder fast og forebygger smittespredningen, det er hele forudsætningen for, at der kan ske en kontrolleret åbning efter påske. Derfor vil en række af de fælles faciliteter på campingpladsen ikke kunne bruges, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke. 

Nem adgang til håndhygiejne

Såfremt det sikres, at de borgere, der kommer på campingpladsen, holder afstand til hinanden og til personalet, så det undgås, at der opstår situationer, hvor borgerne kommer i tæt kontakt, vil det være sundhedsmæssigt forsvarligt at holde campingpladser åbne. 

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at der er nem adgang til håndhygiejne, hyppig rengøring mindst tre gange dagligt og eventuel desinfektion af fælles kontaktpunkter, i bade- og toiletfaciliteter. Det samme gælder håndtag, gelændere og lignende således, at man minimerer risikoen for indirekte smitte. 

quote Mange danskere vil gerne ud og opleve foråret i naturen og have mere plads og luft omkring sig.

Simon Kollerup, erhversminister

  - Mange danskere vil gerne ud og opleve foråret i naturen og have mere plads og luft omkring sig. Jeg ved også, at mange campister og campingpladsejere har glædet sig til at starte sæsonen her i påsken, hvor det tilmed ser ud til, at solen vil skinne på os. Derfor er jeg også glad for, at campingpladserne gerne må holde pladser og hytter åbne for gæster i påsken, så længe man træffer de rigtige forholdsregler, som f.eks. at holde afstand til hinanden, siger erhvervsminister Simon Kollerup. 

Afstanden kan blandt andet sikres ved at begrænse antallet af campister på samme tid på campingpladsen i forhold til pladsens areal og indretning. Det anbefales også at opsætte informationsmateriale på campingpladserne om den forventede adfærd af brugerne, herunder at personer med selv milde symptomer ikke skal opholde sig på campingpladsen.