Peter Fruergaard prøver at fokusere på de positive ting, han har lært af coronakrisen. Foto: Peter Fruergaard

Cateringfirma vendte coronakrise til noget positivt

Fruen & Kokken i Brovst havde udsigt til stort tab, da arrangementer blev aflyst på stribe. Men så kastede de sig over måltidskasser.

Det så ud til at blive det bedste forår længe for cateringfirmaet Fruen & Kokken i Brovst - lige indtil coronapandemien ramte, og alt blev aflyst.

Med udsigten til at tabe op mod 800.000 kroner i omsætning, måtte indehaver Peter Fruergaard tænke i nye løsninger. Kortvarigt forsøgte han sig med take away – men i baghovedet spirede en idé.

- Vi har længe tænkt på, at vi gerne vil prøve at lave måltidskasser, men vi har haft for travlt til at gøre det, siger Peter Fruergaard.

Med en ryddet kalender var der pludselig tid til at kaste sig over konceptet med aftensmad, der på kort tid kan tilberedes derhjemme. Og hurtigt kom bestillingerne ind.

  Foto: Peter Fruergaard

- Man kan ikke spare sig ud af en krise

Første gang i april solgte Fruen & Kokken fire måltidskasser. Nu – i slutningen af maj – sælger de omkring 60 kasser om ugen.

Samtidig har de investeret i en ny pakkemaskine.

- Vi har kørt på, for man kan ikke spare sig ud af en krise. Vi er stadig ramt, men vi har været optimistiske og troet på, at det hele nok skulle vende igen, siger Peter Fruergaard.

Han mener, at det er vigtigt også at huske på de positive ting, man kan lære af krisen – og bruge erfaringerne.

- Vi har lært at tænke nyt, og vi fortsætter med måltidskasserne, hvis markedet er til det, siger Peter Fruergaard.

Læs også Frihedslys i måltidspakker