02:02

Charlotte blev omskolet under coronakrisen - nu er hun tilbage i sit køkken

Omskolingen af 140 medarbejdere har givet Jammerbugt Kommune værdifuld læring.

Charlotte Strandgaard er til daglig kantineleder hos Jammerbugt Kommune i Pandrup. Og efter to måneder væk fra køkkenet på grund af coronavirus - og den medfølgende nedlukning -er hun nu tilbage.

Men Charlotte Strandgaard har langt fra kedet sig i den tid, hun har været væk fra pander, gryder og ovne. Hun har fået nye kompetencer.

Som en af i alt 140 medarbejdere i Jammerbugt Kommune blev hun nemlig omskolet til andet arbejde i stedet for at blive sendt hjem, så den sorte uniform Charlotte Strandgaard bærer i køkkenet blev faktisk skiftet ud med hjemmeplejens grå og blå gevanter.

- Det var en fornøjelse at kunne gøre en forskel. Og når man skulle have sin løn hver den 1. var det også dejligt at have lavet noget for den i stedet for bare at gå hjemme og lave ingenting, fortæller Charlotte Strandgaard.

Læs også Fem ansatte og en beboer på plejecenter smittet med corona

Værn mod corona

Den midlertidige omplacering af 140 medarbejdere var et værn fra Jammerbugt Kommunes side. Hvis coronavirussen for alvor fik bredt sig blandt plejepersonalet skulle andre kunne træde til - for opgaverne skulle jo ordnes, corona eller ej.

Og det gav tryghed at flytte personalet, fortæller Susanne Kjeldgaard, der er daglig leder af hjemmeplejen i Fjerritslev.

- Vi har ikke været så nervøse for, hvordan det skulle gå, hvis vi fik det store udbrud eller hvis en række medarbejdere skulle blive syge. Det var vi klar til, forklarer hun.

 

Læs også Fællesskab med afstandskrav: Efterskolelivet lider under corona-pandemien

Endte i børnehave

Charlotte Strandgaard blev trænet til at hjælpe i hjemmeplejen, men coronavirussen fik heldigvis aldrig noget fast greb om Nordjylland, så da det stod klart, at der faktisk ikke var brug for hendes nyvundne kompetencer, kom hun til at hjælpe med den ekstra rengøring i en genåbnet børnehave.

- De var vildt glade for, at der kom nogen og hjalp til. Det var man slet ikke i tvivl om, fortæller Charlotte Strandgaard.

Og at der blev sat pris på hendes hjælp bakker konstitueret skole- og dagtilbudschef i Jammerbugt Kommune Helle Nørgaard Pedersen op om:

- VI havde ikke været i stand til at genåbne så hurtigt og vi havde heller ikke været i stand til at genåbne så meget som vi har gjort, hvis ikke vi havde den hjælp.

Tager gode erfaringer med videre

Charlotte Strandgaard er nu tilbage i køkkenet på det gamle rådhus i Pandrup - og det er her hun hører til, siger hun selv.

Ikke desto mindre har hendes og de 139 øvrige omskolede medarbejderes indsats givet værdifuld læring i Jammerbugt Kommune.

- Hvis vi fremover står med nogle opgaver, der skal løses, så er vi nok mere tilbøjelige til at gribe telefonen, ringe til en anden afdeling og spørge om ikke, vi kan hjælpe hinanden i den situation, fortæller Helle Nørgaard Pedersen