LIGE NU:

Fem ansatte og en beboer på plejecenter smittet med corona

Fem ansatte på plejecentret Vendelbocentret i Sindal er konstateret smittet med corona, mens yderligere to har symptomer på Covid-19. Dertil kommer, at en beboer på plejecentret er testet positiv for corona.

Tallet for corona-smittede på plejecentret i Sindal kan meget vel stige, idet alle testresulatet endnu ikke er kommet frem.

- Vi har ikke det samlede overblik endnu over hvormange beboere, der måtte være smittede, siger Leif Serup, direktør for Sundheds-, Ældre-, og Handicapforvaltningen i Hjørring Kommune. 

Alle ansatte og beboere blev onsdag testet, efter  en ansat tirsdag aften blev testet positiv for coronavirus.

En medarbejder på Ældrecentret Vendelbocentret i Sindal er testet positiv for coronavirus. Det nye coronatilfælde er det første i de nordjyske kommuner siden 28. maj.

Plejecentret opretholder de strikse sundhedsmæssige foranstaltninger, som sundhedsmyndighederne anbefaler så som brug af værnemidler, ligesom plejecentret nu er lukket ned for besøg medmindre, der er tale om akut behov.

- Den beboer, der er smittet, er ved at blive isoleret nu, og de øvrige beboere skal nu blive i egen bolig, siger Leif Serup.

Samtlige beboere og ansatte skal jævnfør sundhedsmyndighedernes anbefalinger testes igen i dag, og Leif Serup forventer først søndag at have et overblik over corona-udbruddets omfang søndag.

Der er 64 pladser på Vendelbocentret og cirka 64 medarbejdere tilknyttet.