Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Corona-jobbank er klar: Håber, at mange nordjyder vil stille sig klar til at hjælpe

Region Nordjylland har oprettet en særlig corona-jobbank, hvor nordjyder med en sundhedsfaglig baggrund kan tilbyde deres arbejdskraft.

Region Nordjylland har nu åbnet op for, at alle med en sundhedsfaglig baggrund kan tilbyde deres arbejdskraft til Region Nordjyllands hospitaler i forbindelse med coronakrisen.

Det oplyser Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

- Utrolig mange nordjyder har allerede henvendt sig for at tilbyde deres hjælp. Nu opretter vi én samlet indgang, så alle, der ønsker at hjælpe, ved, hvor de skal henvende sig, siger Mariane Therkelsen, der er direktør for Mennesker og Organisation i Region Nordjylland.

Læs også Regeringen klar med hjælpepakke: Sådan skal danske lønmodtagere og virksomheder hjælpes igennem coronakrisen

Den regionale corona-jobbank sigter især mod medicin- eller sygeplejerskestuderende, ’pensionerede’ sygeplejersker og læger eller andre, der har en relevant sundhedsfaglig baggrund. Det kan også være personer, der har forladt faget.

- Alle kan tilmelde sig i dag, og hvis vi får brug for arbejdskraften, betaler vi overenskomstmæssig løn for indsatsen. Vi kender ikke det eksakte behov for ekstra hænder, men vi ved, at vi får brug for mange. Så de tilmeldte vil blive kontaktet direkte, hvis og når vi får brug for dem, siger Mariane Therkelsen.

Forventer, at man vil hjælpe

I andre danske regioner har man i de seneste dage lavet tilsvarende løsninger. Her er antallet af tilmeldte, der ønsker at hjælpe meget højt. Derfor forventer Region Nordjylland også, at et stort antal nordjyder ønsker at træde til. 

- Vi har lavet løsningen på baggrund af et samarbejde med andre regioner, og de regioner der allerede har en onlineløsning klar, har fået mange tusinde personer ind i deres corona-jobbank. Jeg håber og tror derfor også, at mange nordjyder vil stille sig klar til at hjælpe, hvis behovet opstår, siger Mariane Therkelsen.

Man kan tilmelde sig jobbanken via www.rn.dk/assistance.