Det var her, der i weekenden var fodboldkamp mellem to U14 hold. Alle klasser med spillere fra Bangsbo Frejas U14 hold er blevet hjemsendt og får fjernundervisning. Foto: Jeppe Hostrup

Coronavirus: 12 klasser i Frederikshavn hjemsendt

12 klasser på flere forskellige skoler i Frederikshavn Kommune er hjemsendt, mens elever, der har spillet fodboldkamp i weekenden bliver testet for coronavirus.

En skoleelevs smitte med corona har betydet, at 12 klasser nu er sendt hjem og modtager fjernundervisning, indtil man har fået testresultater på flere elever. 

Det sker, da den smittede elev har spillet fodbold i Bangsbo Freja, og har været i nærkontakt med flere andre jævnaldrene. Frederikshavn Kommune har derfor besluttet at de klasser hjem, hvor der er børn, som har deltaget i fodboldkampen. 

Læs også Hel klasse sendes hjem: Skoleelev i 7. klasse testet positiv

- Det vælger vi at gøre ud fra et forsigtighedsprincip, siger skolechef i Frederikshavn Kommune, Anette Nedermark, til TV2 Nord og uddyber:

- Vi ved, at det kan være en voldsom indgriben og en hvor mange indvolveres, når vi hjemsender elever, der bare går i klasse med en, der har været i nærkontakt med en, der er smittet. Nogen vil sige, det er for forsigtigt, men vi mener, det er en måde at vise ansvarlighed på, og hvor vi gør, hvad vi kan for at begrænse smitten, siger hun. 

Måske kan de nå at få sidste skoledag med

Hvornår og hvorvidt eleverne kan komme tilbage i skole afhænger af, hvornår eleverne er blevet testet og har rettet henvendelse til skolen om testresultaterne. 

- Det bliver nok først lørdag eller søndag svarene løber ind, så forhåbentlig kan eleverne få den sidste uge inden sommerferien, men det er ikke sikkert, siger Anette Nedermark. 

Det er klasser på blandt andet Bangsbostrand Skolen, Sæbygaard, Frydenstrand, Dybvad Skole, der er berørt. 

Klasserne, der er hjemsendte, er primært 7. klasser og enkelte 6. og 8. klasser. Derfor mener Anette Nedermark ikke, at der burde være pasningsproblemer for forældrene. 

- Det er store børn, som sagtens kan være alene. Det er ikke sådan, at forældrene skal tage fri fra arbejde. Eleverne bliver fjernundervist, siger hun.