Ole Risager (DF) er blevet testet positiv for covid-19. Det samme er partifællen i Aalborg Byråd, Kristoffer Hjort Storm.

Covid-19: Endnu en DF'er smittet i Aalborg Byråd

De to Dansk Folkeparti-medlemmer af Aalborg Byråd, Kristoffer Hjort Storm og Ole Risager, er begge testet positiv for covid-19.

Byrådsmedlem Ole Risager fra Dansk Folkeparti i Aalborg Byråd er blevet testet positiv for covid-19 og er gået i selv-isolation.

Dermed er de to repræsentanter for Dansk Folkeparti i Aalborg Byråd smittet. I sidste uge kom det frem, at 1. viceborgmester Kristoffer Hjort Storm var testet positiv.

Læs også Smitte i byråd skaber problemer i kommunens mødekalender

- Jeg var sammen med Kristoffer mandag i sidste uge i forbindelse med et møde, hvor vi skulle snakke om de forestående budgetforhandlinger. Han ringede til mig onsdag aften og sagde, at han var testet positiv, og jeg blev testet torsdag, siger Ole Risager.

Og lørdag fik Ole Risager beskeden om, at han var testet positiv.

- Det møde, jeg havde med Kristoffer hjemme hos mig privat sidste mandag, varede cirka to og en halv time, forklarer Ole Risager.

Byrådet orienteret om sagen

Han holdt tirsdag og onsdag møde med henholdsvis Forsyningsudvalget og By- og Landskabsudvalget, altså før han vidste, at byrådskollegaen var blevet testet positiv.

Hellere teste en gang for meget end en gang for lidt. Min nærmeste familie er allerede blevet testet og venter på svar.

Ole Risager, medlem af Aalborg Byråd, Dansk Folkeparti

- Jeg fik svaret på min prøve lørdag formiddag og tog straks kontakt til kommunaldirektør Christian Roslev, som har orienteret hele byrådet, siger Ole Risager.

Han er ked af situationen og er bekymret for, om han har smittet andre og opfordrer alle, han har været i kontakt med, til at lade sig teste.

- Hellere teste en gang for meget end en gang for lidt. Min nærmeste familie er allerede blevet testet og venter på svar, siger Ole Risager, som har mærket nogle lette forkølelses-symptomer.

At de to DF-medlemmer nu er i isolation får ikke den store politiske betydning, da møderne klares virtuelt via Skype.

- Jeg vil gerne rose borgmester Thomas Kastrup-Larsen og de øvrige medlemmer af byrådet for at håndtere situationen på bedste vis, siger Ole Risager.