Dagens coronatal: 12.579 nordjyder er nu færdigvaccineret

Coronasmitten i Nordjylland er i øjeblikket meget begrænset. Der er kun fundet 41 nye tilfælde det seneste døgn.

Nedlukningen af samfundet, der har stået på siden før jul har vist sig ganske effektiv i forhold til at slå coronasmitten ned og de mindste elevers sidste dag med hjemmeskole er nu overstået. På mandag møder de i skole igen.

Når de gør det, er coronasituationen ude i samfundet en ganske anden end da de blev sendt på tidlig juleferie sidste år.

Smitten har længe været faldende og efter en forsinket stigning i antallet af indlagte er også dette nøgletal for alvor på tilbagegang.

Således er der i det seneste døgn blot konstateret 41 nye tilfælde af coronasmitte - og det er altså blandt 13.755 prøver. Positiv-procenten er således helt nede på 0,29 %.

Antallet af indlagte i Nordjylland er også faldet støt efter at have været på sit hidtil højeste i starten af januar. Fredag morgen var der registreret 45 indlagte i regionen - 9 færre end torsdag. Af dem er 14 personer indlagt på instensiv mens 7 af disse er tilkoblet en respirator, der trækker vejret for dem.

12.579 nordjyder er færdigvaccineret

Udover nedlukning, håndsprit og afstand bekæmpes coronapandemien også med vacciner og mens det synes som en kamp, der efterhånden har stået på for evigt, er der fremgang at spore på vaccinefronten for hver dag der går.

Siden torsdag har yderligere 863 nordjyder fået det første af to stik med en corona-vaccine og antallet af nordjyder, der er påbegyndt vaccinen er nu oppe på 21.048 - og 12.579 af disse har også modtaget andet stik og er således færdigvaccinerede.

Og selvom tallene kan lyde smp i en region med lige under 600.000 borgere er Nordjylland faktisk den af de fem regioner, der har vaccineret flest borgere. Indtil nu har 3,56 procent af nordjyderne fået mindst et stik med vaccine-sprøjten - og det er altså flere, målt i procent, end i nogen anden region.


Coronavirus

corona vaccine

Alle vaccinecentre i Nordjylland er nu lukkede

Henrik Nielsen, Aalborg Universitetshospital

play Får vi corona-jul igen i år? - Nej, ingen grund til bekymring, siger ekspert

coronatest

play - Vi må forvente en fjerde coronabølge, siger nordjysk professor

PH 280622 SI Spildevand tjekkes for corona Still

play Afføring gør, at coronasmitten kan følges tæt over sommeren

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland