LIGE NU:

Direktør for folkeskolerne i Hjørring: Det er sikkert at sende dit barn i skole

Folkeskoleområdet står til at forblive åbent i de syv nordjyske kommuner, der lukker ned. Direktøren for skoleområdet i Hjørring Kommune slår fast, at det er sikkert at sende sit barn i skole.

Jesper Carlsen er direktør for Børne-, Fritids- og Undervisningsforvaltningen i Hjørring Kommune og dermed øverste ansvarlig for skoleområdet i Hjørring. Han er tryg ved at lade skolerne forblive åbne på trods af den omgivende nedlukning.

- Jeg har tillid til de retningslinjer, vi får fra sundhedsmyndighederne. I forhold til de smittetilfælde vi har set på skolerne, har vi indtryk af, at de er kommet udefra, og at det ikke er kommet gennem smittespredning på skolerne, siger Jesper Carlsen.

Nedlukningerne af kommunerne kan give bekymrede forældre, der kan have mere lyst til at beholde børnene hjemme end at sende dem i skole. Jesper Carlsen har forståelse for bekymringen og siger, at man på skolerne vil tage en dialog mellem skole og forældre, hvis det bliver tilfældet.

Da han endnu ikke kender til de konkrete udmeldinger, ved han ikke, om det vil være nødvendigt at iværksætte nye tiltag for at sikre, at det fortsat kan være sikkert at gå i skole i Hjørring Kommune.

- Det kan jeg ikke afvise, at vi gør. Vi vil være ekstra opmærksomme på de retningslinjer, der er gældende, og om der kommer nogen ekstra. Vi havde nogle retningslinjer før sommerferien, som eventuelt også kunne gælde nu. Blandt andet overvejer vi, om vi skal stille krav til forældre til eleverne om værnemidler.

Selvom coronasmitten stadig spreder sig i Hjørring Kommune, og der er set flere eksempler på smittede elever, kommer han ikke til at håbe på, at skolerne lukker ned.

- Det har store konsekvenser, når skolerne lukker, så det er ikke noget, jeg har et håb om. Men hvis myndighederne havde bedt os om at lukke skolerne, havde vi selvfølgelig efterkommet det.

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

040620 Hanstholm Havn

Havnestrid om industrispionage: Hanstholm Havn politianmelder tidligere salgschef

PH 260221 Skoler klar til test Still

play Skoler gør klar til test: - Hvis man ikke bliver testet, medfører det fravær

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

Til forsiden

Til forsiden