Seneste nyt:

Direktør fra slagteri i Aars: Vi frygter at blive det nye Ringsted

Vi forventer at få flere smittede. Sådan lyder det fra produktionsdirektør på Danpo, Per Alan Jensen til Fagbladet 3F. Han tilføjer, at slagteriet i Aars frygter at blive det nye Ringsted, hvor omkring 140 ansatte fra slagteriet Danish Crown er smittet med coronavirus.

- Vi har da spurgt os selv: Bliver vi det nye Ringsted? Det vil vi helst ikke, og derfor gør vi også alt, hvad vi kan, for at bremse smitten i at sprede sig nu, siger produktionsdirektør Per Alan Jensen til Fagbladet 3F.

Fjerkræslagteriet i Aars kom på den kedelige corona-liste forleden, da en eller flere ansatte blev testet positiv med Covid-19.

Torsdag er omkring 500 ansatte blevet testet af Region Nordjyllands mobiletestenhed, der tidligt torsdag morgen stod klar til at teste slagteriarbejderne.

- Vi har sendt et hold medicinstuderende til Aars for at teste, og de er der igen fredag morgen allerede fra klokken 6, da vi så kan nå at teste dem, der går fra virksomhedens ansatte, der har arbejdet om natten, siger  bioanalytiker Tina Beith Christensen, driftsansvarlig for TestCenter Danmarks aktiviteter i Region Nordjylland.

Hun tilføjer, at man forventer i alt at teste lige knap 700 fra Danpo i Aars.

Testresultaterne ventes at lande i de ansattes E-boks inden for 72 timer efter, der er blevet taget en test.

TV2 Nord ville gerne have spurgt Danpos ledelse om blandt andet hvilke tiltag de mange test, der giver anledning til, og hvilke konsekvenser corona-udbruddet på slagteriet i Aars får, men Danpo meddeler, at ingen fra ledelsen ønsker at kommentere corona-situationen i dag. 

 

Til Fagbladet 3F fortæller produktionsdirektør fra Danpo, Per Alan Jensen, at smitten på Danpo ikke er startet blandt virksomhedens udenlandske ansatte, mens Danpo allerede i foråret indførte et smitteopsporingssystem – i tilfælde af, at fabrikken skulle blive ramt af corona-udbrud.

- Vi tager det alvorligt, det her, siger Per Alan Jensen, der tilføjer, at han mener, at medarbejderne tager situationen godt, trods det at der er nogle, som er utrygge og gerne vil hjem. 

-  Det forstår jeg godt, og alle, der har kroniske lidelser og er i risikogruppen, har vi også sendt hjem. Men med vores tiltag vurderer jeg, at det er forsvarligt at arbejde videre, siger han til Fagbladet 3F.