Påskedag var der drive-in-gudstjeneste på parkeringspladsen ved Aalborg Lufthavn. Næste satsning er livekoncerter på parkeringspladsen.

Drive-in-koncerter i Aalborg Lufthavn: Se LOC og Onkel Reje fra bilsædet

En række kulturaktører er gået sammen om at arrangere drive-in-koncerter i Aalborg Lufthavn.

Store nordjyske begivenheder er blevet aflyst på stribe på grund af coronavirus, men nu er der godt nyt til kulturhungrende nordjyder.

I begyndelsen af juni kan man nemlig opleve en række koncerter fra bilsædet, når Aalborg Lufthavn i fem dage omdanner parkeringspladsen til en koncertplads.

”Drive In – Live” hedder arrangementet med koncerter, comedy og familieunderholdning, og udover Aalborg kan det også opleves i København, Herning, Odense og Aarhus.

- Musikalske oplevelser er noget af det, jeg savner rigtig meget i denne specielle tid, så jeg glæder mig helt vildt, siger Thomas Kastrup-Larsen, der er borgmester i Aalborg Kommune.

Læs også Aalborg Karneval aflyst på grund af coronavirus

Ved arrangementerne er der plads til cirka 600 biler ad gangen, og gæsterne kan høre lyden gennem bilradioen. Scenen bliver bygget ekstra høj, så alle kan se bedst muligt.

Lokale kulturarrangører står bag

De første navne er på plads. Lige nu står L.O.C, Mads & Monopolet og Onkel Reje på plakaten, og der er flere på vej.

Det er Nibe Festival, Aalborg Karneval, Aalborg Kongres & Kultur Center, Musikkens Hus, Aalborg Events og Visit Aalborg, der sammen med Live Nation står bag oplevelsen i Aalborg.

- I Aalborg udvikler vi tingene sammen og er rigtig dygtige til at samarbejde, så tingene sker, og nye ideer blomstrer. Med Drive-in-koncerterne i Aalborg Lufthavn må man sige, at vi udvikler musikken sammen, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Drive-in-gudstjeneste var et hit

Det er ikke første gang under coronakrisen, at Aalborg Lufthavn lægger parkeringsplads til et anderledes arrangement.

I omegnen af 500 biler tog plads på lufthavnens parkeringsareal, da der var påskegudstjeneste.

Kom med til den anderledes gudstjeneste her:

01:51

Påskedag bliver normalt markeret i stor stil rundt om i landsdelens kirker. Men i år har det været nødvendigt at tænke alternativt.

Luk video

Koncerterne i Aalborg foregår fra 3. juni til og med søndag 7. juni.