LIGE NU:

Aalborg Karneval aflyst på grund af coronavirus

Corona-epidemien betyder nu, at Aalborg Karneval aflyser alle arrangementer i 2020.

Corona-epidemien, der lige nu har sit tag i Danmark betyder nu at endnu et arrangement aflyses.

Aalborg Karneval har nemlig, på et bestyrelsesmøde torsdag, besluttet at aflyse alle de arrangementer, der normalt afholdes i maj måned som en del af karnevalsugen. Altså er både den store karnavalsfest 23. maj aflyst, børnekarneval 16. maj er aflyst og den internationale parade 15. maj er aflyst.

- Vi er enormt kede af at skulle aflyse, men håber på alles forståelse og opbakning. Det er vores vigtigste opgave at sørge for sikkerheden for vores gæster, personale, frivillige og foreninger. Det vil være alt for risikabelt at satse på at kunne gennemføre og samle så mange mennesker i maj, hvor Sundhedsstyrelsen vurderer, at vi stadig befinder os i den første bølge af pandemien, udtaler formand for Foreningen Aalborg Karneval Mette Bugge i en pressemeddelse.

Overvejede flytning

Overfor TV2 Nord uddyber Mette Bugge beslutningen om at aflyse alle karnevalsarrangementer i 2020:

- Når vi laver karneval, kigger vi på fællesskabet og noget af det vi skal kunne levere til fællesskabet er høj kvalitet og sikkerhed og det kan vi ikke garantere som tingene ser ud lige nu, fortæller hun.

Hun fortæller videre at bestyrelsen omkring Aalborg Karneval har tænkt i alle mulige andre løsninger end en aflysning, men at det i sidste ende ikke var gangbar vej.

- Vi har tænkt på om vi kunne flytte karneval og vi har tænkt på alt muligt andet, men til sidst kom det også til at handle om at tage bestik af situationen, som den ser ud lige nu og så var der altså ikke andre veje at gå end at aflyse karnevallet i år, siger Mette Bugge.

Interview med Mette Bugge, formand for Aalborg Karneval.

Økonomiske konsekvenser ukendte

Aalborg Karneval skriver i den pressemeddelse, der blev sendt ud klokken 13:15 torsdag eftermiddag, at alle der har købt et loyalitetsarmbånd til Aalborg Karneval kan få pengene for armbåndet refunderet.

Samtidig skriver Aalborg Karneval også, at man håber, de samme mennesker vil undlade at returnere deres armbånd - for Aalborg Karnevals økonomiske ve og vel. Gør man det, har man samtidig allerede skaffet sig et armbånd til Aalborg Karneval 2021 hvor dette års armbånd også kommer til at gælde.

Udover dette kan Mette Bugge ikke udtale sig konkret om, hvad aflysningen kommer til at få af økonomiske konsekvenser for Aalborg Karneval som efter nogle sløje år i starten og midt i 2010'erne har fået opbygget en organisation og et arrangement, der har vist sig økonomisk bæredygtigt.

- Jeg kan ikke sige noget om økonomien lige nu, men jeg kan sige, at vi nu skal til at se på, hvad der skal til, for at der er karneval igen i 2021, siger Mette Bugge.

Aalborg Karneval har dog allerede fået tilsagn om økonomisk støtte fra Aalborg Kommune, som hvert år støtter arrangementet. På Facebook skriver borgmester Thomas Kastrup-Larsen at han har forsikret Mette Bugge om at bakker op økonomisk så karneval kan vende tilbage i 2021 med "et brag af en fest."