Foto: Lars Lyngdahl

Elever i Rebild Kommune skal gå i virtuel skole

Alle landets skoler er lukket på grund af faren for smitte med coronavirus, men i Rebild Kommune vil eleverne stadig blive undervist.

Ingen elever skal mandag morgen møde op på deres skole. Alle landets skoler er lukkede og eleverne er sendt hjem, men de 3545 børn, der går i folkeskole i Rebild Kommune, vil stadig komme til at se deres lærere i de kommende uger.

Det sker ikke fysisk i klasselokalerne, men via en skærm. Elever og lærere i kommunen vil nemlig skulle prøve kræfter med fjernundervisning. Det skriver Rebild Kommune i en pressemeddelelse.

Læs også Seneste nyt om coronavirus: Politi roser nordjyder for god opførsel i det varme vejr

- Vores lærere har så godt som muligt forberedt materialer og undervisning, som kan foregå som fjernundervisning, og det betyder, at vi fra mandag morgen kommer til at opleve en ny måde at gå i skole på. Opgaverne er planlagt, sådan at de kan laves hjemme ved spisebordet. Vi er klar til opgaven og vores erfaringer fra brug af digitale læringsmidler og digitale samarbejdsplatforme fra dagligdagen kommer os virkelig til gode i denne periode. Vi kommer til at prøve nye arbejdsmåder af og justere dem undervejs, forklarer Vibeke Lei Stoustrup, direktør med særligt ansvar for Børn og Unge i Rebild Kommune.

Skal dagligt i kontakt med lærer

Vibeke Lei Stoustrup understreger, at det er lærernes og ikke forældrenes opgave at undervise eleverne. Derfor prøver man i stor stil at gøre brug af den digitale undervisning.

- I Rebild Kommune har vi valgt, at alle elever dagligt skal kommunikere med minimum en af klassens lærere. Kommunikationen kan foregå på mange forskellige måder, men vi tror den er vigtig, for eleverne og for deres læring og trivsel i denne periode, siger Vibeke Lei Stoustrup.

Lærere og skoleledere på folkeskolerne i Rebild Kommune står også til rådighed for forældre, som gerne vil have vejledning til, hvordan de bedst kan støtte og hjælpe deres børn i den periode, hvor skolerne er lukket.