Seneste nyt:

Elever var utrygge ved at møde i skole: Gymnasium lukker ned efter mange smittetilfælde

For mange smittede har betydet, at Mariagerfjord Gymnasium har sendt eleverne hjem til onlineundervisning resten af ugen.

Eleverne på Mariagerfjord Gymnasium er knap nok kommet tilbage fra juleferie, før de atter er sendt hjem igen. Det sker, fordi for mange af skolens elever er smittet med coronavirus. 

- Det er sjovere at være sammen med ens klassekammerater end at sidde alene herhjemme, siger 16-årige Monika Sveistrup fra 1. E på Mariagerfjord Gymnasium, som nu kan se frem til en uge med onlineundervisning. 

Hun er en af de mange elever på gymnasiet, der har haft corona helt tæt på. Kort før jul fik hun nemlig selv konstateret corona. 

- Jeg kender nogle stykker, der er smittede nu, så det er nok en god idé, at vi er hjemme, så vi ikke smitter andre, selvom det er ærgerligt, siger hun.

Det vides ikke præcis, hvor mange elever der er smittet, men mandag manglede over ti procent af eleverne i skolens klasselokaler. Tirsdag havde Søren Urup, rektor på Mariagerfjord Gymnasium, svært ved at svare på, hvor mange tilfælde der var registreret.

- Vi ved, at mange af vores elever er smittede, for vi beder dem om at melde det til os, hvis de er. En del bliver også hjemme, fordi de har været i nærkontakt med en smittet, siger han.

Jul og nytår er synderen

Før juleferien var gymnasiet også hårdt ramt af smitte, men det var rektorens håb, at juleferien ville være med til at sænke smitten blandt eleverne. 

- Smitten ligger i forlængelse af den tendens vi så før jul, men det vi hører, er, at en del af smitten nu skyldes social aktivitet i forbindelse med jul, nytår og skiferier, siger Søren Urup. 

I håb om at kunne inddæmme smitten har gymnasiet derfor besluttet, at eleverne skal have onlineundervisning til og med fredag. Og da beslutningen blev taget mandag, var der opbakning fra eleverne.  

- Mange af eleverne var bekymrede for situationen og faktisk også utrygge ved at møde i skole, siger han og påpeger dog, at på trods af opbakning så alle helst en hverdag uden onlineundervisning. 

- Det er ikke nogens livret det her, men vi kan sagtens få det til at køre rent fagligt, hvis bare det ikke er for lang tid, siger Søren Urup. 

Forståelse fra de lokale 

Rygtet om det lukkede gymnasium har også ramt gågaden i Hobro. Dog er der ikke bekymring over øget smitte i byen, som kan komme i forbindelse med smitteudbruddet på gymnasiet. De lokale har derimod forståelse for de unges fester og det sociale samvær, der ofte finder sted mellem jul og nytår. 

-  Nu har de unge været i den her coronaverden så lang tid, så jeg kan godt forstå, hvis de længes efter at komme ud og feste lidt, siger Erik Schack fra Hobro. 

Henrik Christiansen fra Hobro mener ikke, at nedlukningen af Mariagerfjord Gymnasium er et stort problem, da de unge ikke bliver så hårdt ramt af virussen. 

- Jeg tror, de passer godt på hinanden, men vi ved jo selv, hvordan det er, når festen kører, siger han. 

Gymnasiet regner stærkt med at kunne byde skolens 550 elever velkommen tilbage 10. januar.