LIGE NU:

Elna fik vaccinen som en af de første: - Selvfølgelig skulle jeg vaccineres

Knap 300 ansatte på Aalborg Universitetshospital modtager deres første coronavaccination. En af dem er Elna Vinther Sørensen - hun er sygeplejerske på 27. år og har sin daglige gang på infektionsmedicinsk afdeling, som blandt andet behandler coronapatienter.

Siden marts har hverdagen været anderledes for Elna Vinther Sørensen. Som sygeplejerske for, blandt andre covid patienter på Aalborg Universitetshospital, har hver dag været uforudsigelig.

- Der har været et travlt år. Omstillingsparathed, det har været et nøgleord, siger Elna Vinther Sørensen.

Nu er hun en af de første til at modtage den længe ventede vaccine mod virussen, hun selv har været med til at bekæmpe i snart et år.

- Det har jeg ikke været i tvivl om, at selvfølgelig skulle jeg vaccineres. Men jeg havde nok ikke tænkt, at jeg skulle være nummer et i køen, siger Elna Vinther Sørensen.

Ligesom for mange andre har coronavirus lagt begrænsninger på Elna Vinther Sørensens liv. Siden pandemiens start har hun næsten ikke set siden forældre, men det vil en vaccine kunne ændre på.

- Så vil vi ikke kunne smitte hinanden. Så vil vi kunne være sammen igen, selv om vi ikke bor samme sted eller er i den samme sociale bobbel, siger Elna Vinther Sørensen.

I mange måneder har coronavirus været en del af hverdagen på sygehuset i Aalborg - med stikket i armen på Elna Vinther Sørensen vil på sigt få hverdagen til at ligne sig selv.

- Jeg skal ikke tænke corona inden jeg tænker noget som helst andet. Det drømmer jeg da lidt om … eller meget om, siger Elna Vinther Sørensen.

Til dagligt arbejder Elna Vinther Sørensen på infektionsmedicinsk afdeling på Aalborg Universitetshospital, hvor coronavirus vil være fatalt for mange patienter. Derfor er hun nu en af de første til at få vaccinen.

Har du været ved at springe fra?

- Nej. Aldrig, siger Elna Vinther Sørensen

Elna Vinther Sørensen tager gladelig imod vaccinen for at opnå et naturligt forsvar mod coronavirus, og det håber hun også at andre vil gøre.

- Jeg håber og drømmer da om at vores samfund, det åbner op igen, og jeg kan slippe for at gå med mundbind hele tiden, lige meget hvor jeg er, og hvem jeg er sammen med.  

25_seconds

play Fik en god idé: Lokalsamfundet bakker op om 10-årige Williams store planer

260221 Vendelbo Spedition - Jesper Bundgaard Madsen

play Virksomheder taber penge på at holde i kø: Ny VVM-redegørelse viser, at en tredje Limfjordsforbindelse vil kunne hjælpe

PH 260221 Skoler klar til test Still

play Skoler gør klar til test: - Hvis man ikke bliver testet, medfører det fravær

20210222-155648-L-1920x1920we

Smuk lørdag med op til 11 grader

25_seconds

play Fik en god idé: Lokalsamfundet bakker op om 10-årige Williams store planer

260221 Vendelbo Spedition - Jesper Bundgaard Madsen

play Virksomheder taber penge på at holde i kø: Ny VVM-redegørelse viser, at en tredje Limfjordsforbindelse vil kunne hjælpe

Til forsiden

Til forsiden