Foto: Per Frank Paulsen (Arkivfoto)

Fire gange så mange sejler med Color Line til Norge i år

Color Line, der sejler fra Hirtshals og til Larvik samt Kristiansand, har fået næsten fire gange flere passagerer booket til juli sammenlignet med samme periode sidste år.

Nu er der godt nyt til danskere, der overvejer at holde sommerferie i Norge: Efter nogle måneder på meget lavt blus sejler SuperSpeed 1 og 2 fra den 16. juni igen med normal fartplan og afgangstider mellem Hirtshals og henholdsvis Larvik og Kristiansand. Det skriver Color Line i en pressemeddelelse.

- Det er positivt, at vi nu kan få lov at komme tilbage i drift, selvom vi havde ønsket os en mere vidtgående åbning af grænserne. Den seneste tid har virksomheden stort set været lukket ned, og rigtig mange medarbejdere har været sendt hjem. Vi har kun kunnet sejle med fragt og enkelte passagerer, som har haft anerkendelsesværdige formål, forklarer Henrik Renneberg, Administrerende Direktør i Color Line.

Læs også Lempelse af forsamlingsforbud: Nu kører turistbussen

Stort potentiale for sommeren

Tilsyneladende skal rederiet sejle mange danskere på sommerferie til Norge i år. For i kølvandet på pressemødet for knap halvanden uge siden har næsten fire gange flere passagerer booket rejse til Norge i juli, sammenlignet med samme uger sidste år. 

- Muligheden for at holde sommerferie i Norge er generelt blevet taget rigtig godt imod - og vi ser yderligere et enormt potentiale i markedet, idet der fortsat er mange, som endnu ikke har lagt planer for sommeren. Og med en norsk krone, der pt. er på sit laveste i flere år, får danskerne meget mere for pengene i Norge end hidtil, vurderer direktøren

Fokus på at reducere smittefare

For at sikre passagerernes sikkerhed ombord, har Color Line indført en række forskellige nye tiltag.

- På nuværende tidspunkt er kapaciteten på færgerne reduceret med cirka 50 procent for at leve op til de i øjeblikket gældende retningslinjer om afstand og hygiejne. Samtidig har vi skiftet buffeterne ud med portionsanrettede måltider, ligesom vi har lavet forskellige tiltag for at sikre afstand mellem siddepladserne ombord. Og så er der håndsprit tilgængeligt endnu flere steder end normalt, fortæller Henrik Renneberg, som samtidig fortæller.